Achter onze schermen Thomas Smolders
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-226-1
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

Thomas Smolders klikt, scrolt en swipet zich een weg door het leven. Hij is een digital native, een echte. Als puber hing hij niet rond op straat, maar versleet hij zijn virtuele broek in al even virtuele steden als Kidcity en Second Life. Vandaag heeft hij van sociale media zijn beroep gemaakt. Groot was de afgelopen jaren zijn verbazing toen hij merkte dat vele mensen niet echt mee zijn met de revolutie die ons leven verandert. Terwijl goeroes en politici ons vertellen dat we binnen tien jaar allemaal onze job zullen verliezen aan robots, slaagt de helft van de bevolking er zelfs niet in om aan online banking te doen. De breuklijn die ontstaat wordt steeds dieper, zonder dat we kunnen voorspellen wat de gevolgen ervan zullen zijn. Net zomin als we nu al kunnen voorspellen hoe positief de technologische samenleving is waar de oude witte mannen in hemden mee dwepen.

 

In Achter onze schermen schrijft Thomas Smolders verhalen op mensenmaat over een wereld die in overdrive is gegaan. Hij gelooft rotsvast in de mogelijkheden van onze digitale wereld, maar zou het liefst van al de deur openhouden voor iedereen. Ook voor de vele mensen die nog nooit CRTL + ALT + DEL hebben ingedrukt.

Over de auteur

Over de auteur

Thomas Smolders (1992) studeerde Nieuwe Media & Maatschappij in Gent en werkt voor creatief bureau DIFT. Smolders is blogger en publiceerde onder andere in De Morgen, De Correspondent en Knack. Eerder werkte hij voor online kiosk Blendle.

Details

Extra informatie

Auteur(s) Thomas Smolders
Illustrator Nee
ISBN 978-94-6310-226-1
Gewicht 1g
Cover type Paperback met flappen
Formaat 135 x 200
Aantal pagina's 216
Geplande publicatiedatum 8 mei 2017
Koop online bij: Bol.com

"Thomas is een oude ziel in een jong hip lijf. Hij vertelt verhalen. Over technologie, maar eigenlijk over de mens. En hoe die twee elkaar niet uitsluiten, maar aanvullen."

Katrijn Van Bouwel, auteur

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies