Als een Boeddha, als een uilskuiken Tom Hannes
Paperback
ISBN 978-94-6310-582-8
€ 20,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 29 okt. 2020

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

Zenmeditatie of zazen wordt vaak ‘enkel zitten’ genoemd. Het is een uiterst eenvoudige, bijna techniekloze manier van mediteren. Maar toch is het wat anders dan zitten voor tv of zitten in een wachtkamer bij de dokter. Hoe techniekloos ook, het is een heel precieze manier van met hart en ziel, met huid en haar, en van top tot teen te zitten. Hoe radicaal eenvoudig de richtlijnen ook zijn, de ervaring is bijzonder rijk en geschakeerd.

Om die rijkdom te evoceren, heeft Tom Hannes een twintigtal zenmetaforen geselecteerd, die op poëtische wijze duiding geven bij de wereld van zazen. Zitten als een fontein. Zitten als een dief die een lege kamer binnenkomt. Zitten als een nachtcamera. Zitten als een regenbui... De beelden komen uit de klassieke zenliteratuur, maar ook uit ons moderne dagelijkse leven.

Elke metafoor wordt de aanleiding voor een meditatiebegeleiding, een beeld om helemaal te belichamen. De twintig beelden wrijven tegen elkaar. Ze spreken elkaar schijnbaar tegen. Ze gaan met elkaar aan de slag. Door ze intens en intiem te belichamen, kan de bevrijdende wereld van de zen zich op een intuïtieve manier openen. Terwijl je zit, op een kussen of een stoel. Of wat later, tijdens je gewone dagelijkse bezigheden. Want er is niets in je ervaringsruimte dat niet mee kan mediteren.

Over de auteur

Over de auteur


Tom Hannes (1970) is boeddhistisch meditatieleraar, theatermaker en coach. Hij was lange tijd zenmonnik en vandaag woont hij met zijn gezin in Antwerpen, waar hij een therapeutische praktijk heeft. Hij is de auteur van o.a. Zen of het konijn in ons brein, Een kleine meditatiegids en Wat kan ik leren van de Boeddha?

Details

Extra informatie

Auteur(s)Tom Hannes
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-582-8
Cover typePaperback
Formaat125 x 200
Aantal pagina's120
Geplande publicatiedatum29 okt. 2020
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2020 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies