Andersland Erik De Bom, Toon Van Houdt
Paperback
ISBN 978-94-6310-169-1
€ 24,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 16 sep. 2016

- +
OF
Korte inhoud

Details

Mensen dromen altijd van een betere, heerlijke nieuwe wereld. Een van de meest tot de verbeelding sprekende voorbeelden is het boek Utopia, de beschrijving van Thomas Mores hoogstpersoonlijke droomwereld: een niet-bestaande ideale eilandstaat. More publiceerde het boek in Leuven in 1516 en zijn werk maakte furore. Utopia vormde het begin van een nieuw literair genre. In het kielzog van More zouden vele anderen – denkers én doeners – op zoek gaan naar hun ideale Andersland. De zoektocht gaat nog altijd door.

Andersland toont de voorlopers en navolgers van Thomas More. Een rijke utopische traditie die aanlokkelijk of angstaanjagend is – en vaak beide tegelijk. Met bijdragen van Kevin Absillis, Gregory Claeys, Erik De Bom, Lieven De Cauter, Thomas Decreus, Jef Janssens, Marc Laureys, Piet Lombaerde, Christoph Pieper, Geert Roskam, Louis Tobback, Rik Torfs, Christophe Van Gerrewey en Toon Van Houdt. En een voorwoord van Hans Achterhuis.

Over de auteurs

Over de auteurs

Erik De Bom (1983) is intellectueel historicus en politiek theoreticus. Hij is verbonden aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven. Daar legt hij zich in hoofdzaak toe op het politieke denken van de zestiende en zeventiende eeuw, alsook op de grondslagen van het hedendaagse Europese project. Hij stelde onder meer het boek Een nieuwe wereld (2015) samen.

Toon Van Houdt (1966) is als classicus en cultuurhistoricus verbonden aan de Faculteit Letteren van de KU Leuven, waar hij onder meer onderzoek verricht naar het politieke en ethische denken van de vroegmoderne tijd. Van zijn hand verscheen vorig jaar Mietjes, monsters en barbaren, genomineerd voor de NKV-Homerusprijs 2016.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Erik De Bom, Toon Van Houdt
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-169-1
Cover typePaperback
Formaat150 x 230
Aantal pagina's384
Publicatiedatum16 sep. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies