Bekentenissen van een afvallige atheïst

Dennis Vanden Auweele
Paperback
ISBN 978-94-6310-399-2
Bekentenissen van een afvallige atheïst Dennis Vanden Auweele
Paperback
ISBN 978-94-6310-399-2
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

‘Het geloof, het ware geloof, en vooral iedere Hosanna in den hoge moet getest worden, telkens opnieuw, op het kruis van de twijfel.’ Dit bepleitte de Russische novellist Fjodor Dostojevski een kleine honderdveertig jaar geleden. Deze les lijkt vandaag meer dan ooit actueel.

 

Dennis Vanden Auweele spreekt in Bekentenissen van een afvallige atheïst vanuit een filosofisch en persoonlijk engagement over geloof en ongeloof vandaag. Er heerst daarin meer dan ooit een koppige zelfverzekerdheid, zowel bij gelovigen als bij atheïsten. Dit boek plaatst zich in geen van beide kampen. Eerder, hier is een afvallige atheïst aan het woord, iemand voor wie er geen vaste grond is. Af en toe filosofisch hoogdravend, maar ook confronterend praktisch. Bouwend op zowel hedendaagse als klassieke denkers, de les is dubbel: schommel tussen passionele verbintenis en sceptische twijfel.

Over de auteur

Over de auteur

Dennis Vanden Auweele (1986) is als filosoof verbonden aan de KU Leuven als postdoctoraal wetenschappelijk onderzoek van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen. Hij specialiseert zich in de ontwikkeling van onze perspectieven op godsdienst over de laatste eeuwen. Eerder publiceerde hij Filosoferen bij schemerlicht. Over (on)macht en (wan)hoop (2016).

Details

Extra informatie

Auteur(s)Dennis Vanden Auweele
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-399-2
Cover typePaperback
Formaat140 x 215
Aantal pagina's240
Geplande publicatiedatum4 mrt. 2019
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies