Belg en Bataaf (paperback) Stijn Van de Perre, Frank Judo
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-164-6
€ 24,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

In 2015 wordt de tweehonderdste verjaardag van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden herdacht, een onderbelichte periode in onze geschiedschrijving. Het einde van Napoleon in Waterloo en de nieuwe Europese ordening, die op het Congres van Wenen werd afgesproken, betekenden voor onze voorouders vooral het einde van een lange periode van opeenvolgende oorlogen. Het Verenigd Koninkrijk leek een nieuw begin, ook al kwam het tot stand in moeilijke omstandigheden.

De dertien bijdragen in Belg en Bataaf geven, elk vanuit een eigen perspectief, een beeld van de boeiende overgangsperiode tussen de tijd van Napoleon en de tijd van Willem I. Hoe werden de bevrijde gebieden bestuurd vooraleer een definitieve beslissing werd genomen over hun staatkundig lot? Welke religieuze spanningen ondermijnden van in den beginne het nieuwe staatsverband? Welke invloed had het Verenigd Koninkrijk op de kunsten, de wetenschapsbeoefening en het recht? Wie waren de grootste aanhangers en tegenstanders van de gedachte van het Verenigd Koninkrijk? Wie Belg en Bataaf heeft gelezen, zal nooit nog op dezelfde manier aankijken tegen de geschiedenis van de vroege negentiende eeuw.

Stijn Van de Perre en Frank Judo redigeerden eerder al De prijs van de Scheiding. Het uiteenvallen van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (1830-1839).

Over de auteurs

Over de auteurs

Stijn Van de Perre (1966) is historicus, docent aan de Arteveldehogeschool en verbonden aan de vakgroep Geschiedenis van de UGent. Met Paul Van Damme schreef hij in 2011 Zonder woorden? Een geschiedenis van België in spotprenten.


Frank Judo (1971) studeerde geschiedenis, wijsbegeerte en beide rechten in Leuven en advocaat aan de Brusselse balie. Daarnaast publiceerde hij artikelen over de geschiedenis van het orangisme, jacobitische ballingen in de Zuidelijke Nederlanden en de Brabantse Omwenteling.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Frank Judo, Stijn Van de Perre
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-164-6
Gewicht746g
Cover typePaperback met flappen
Formaat150 x 230
Aantal pagina's424
Publicatiedatum8 jan. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies