Belgium Philippe Van Parijs
ISBN 978-94-6310-029-8
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

‘Er is niets pervers aan de wens dat België op een mooie dag in rook opgaat en de Europese Unie de rol van de huidige Belgische federatie overneemt als beschermende koepel voor onze nauw verstrengelde gewesten.’ België mag verdampen. Een gewaagde stelling van een Franstalige Brusselse filosoof.

De creatieve veelzijdigheid van Philippe Van Parijs is haast legendarisch. Voor een leefbaar en meertalig Brussel. Voor een sterke Europese integratie. Voor een federale kieskring in België. Voor het compromis als sleutel tot een werkbare democratie. En voor solidariteit. Van Parijs publiceerde de voorbije jaren meerdere teksten waarin hij een gedurfd en ondogmatisch pleidooi houdt voor een verenigd en solidair Europa naar het voorbeeld van een hervormd België met vier deelstaten. Meertaligheid, solidariteit en compromisbereidheid zijn daarbij essentiële elementen. In Belgium. Een utopie schetst hij een duidelijke visie op de institutionele toekomst van België en van Europa.

Over de auteur

Over de auteur

Philippe Van Parijs (1951) is filosoof en doceert of doceerde aan de universiteiten van Louvain, Harvard, Oxford en Leuven. De zestalige polyglot is een wereldvermaard promotor van het basisinkomen. In België is hij bekend om zijn publieke optredens en columns over de toekomst van het meertalige en multiculturele federale België in Europa. Hij is woordvoerder van de Paviagroep en medeoprichter van de denktank Re-Bel (Rethinking Belgium).

Details

Extra informatie

Auteur(s)Philippe Van Parijs
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-029-8
Gewicht1g
Cover typeNee
Formaat140 x 215
Aantal pagina's288
Geplande publicatiedatum10 jan. 2018
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies