De afvalligen Peter De Graeve
Paperback
ISBN 978-94-6310-269-8
€ 22,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

Een filosofiedocent beseft tijdens een slapeloze nacht dat zijn bestaan zo goed als zinloos is geweest. Het is het begin van zijn val, die hij beleeft als een ontdekkingstocht langs persoonlijke debacles en de obstakels van de liefde. Neerwaarts tuimelend wordt hij een afvallige van zijn wereld die feestelijk lijkt te vergaan. Om greep te krijgen op zijn leven verzint hij discussies met dode filosofen. Wanneer zijn zieke moeder overlijdt, slaagt hij erin om het tij te keren en weer toenadering te vinden tot zijn geliefde, zodat het licht de duisternis verjaagt.

 

In zijn overdonderende debuutroman De afvalligen houdt Peter De Graeve onze tijd een spiegel voor. Het is een verrassend rijk en erudiet boek. Iedereen zal zich voor een deel herkennen in het tragische hoofdpersonage dat gebukt gaat onder onbehagen en vruchteloos zoekt naar een uitweg. Als het moderne leven geen houvast biedt, geen geloof, geen samenhang, dan zijn wij allen afvalligen.

Over de auteur

Over de auteur

Peter De Graeve (1959) is filosoof en schrijver. Na zijn studie in Gent leefde en werkte hij lange tijd in Parijs, Turijn en Straatsburg. Voor De afvalligen greep hij terug op zijn vormingsjaren als filosoof aan de Parijse Sorbonne, bij Sarah Kofman, en de universiteit van Turijn, bij Gianni Vattimo. Naar hun voorbeeld beschouwt Peter De Graeve de wijsbegeerte niet als een vak, maar als een vitale drift, beoefend op het scherpst van de snee.

Details

Extra informatie

Auteur(s) Peter De Graeve
Illustrator Nee
ISBN 978-94-6310-269-8
Gewicht 1g
Cover type Paperback
Formaat 140 x 215
Aantal pagina's 304
Geplande publicatiedatum 23 mei 2017
Koop online bij: Bol.com

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies