De imam en de atheïst Khalid Benhaddou, Maarten Boudry
Paperback
ISBN 978-94-6310-286-5
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

Dit is een tijd van schokkende gebeurtenissen en felle opinies. Daaraan hebben we echt geen gebrek. Maar wat met dialoog? Hebben we daar nog genoeg aandacht voor? De vragen zijn talrijk. Waar komt de IS-terreur vandaan? Is de islam verenigbaar met de moderniteit? Vullen geloof en wetenschap elkaar aan of zullen ze onherroepelijk blijven botsen? Khalid Benhaddou en Maarten Boudry bewijzen dat tegengestelde meningen kunnen leiden tot een boeiend en leerzaam gesprek. Hier zijn twee generatiegenoten aan het woord die het in openheid en respect grondig oneens zijn met elkaar. Door geen enkele vraag uit de weg te gaan, tonen ze welke kansen en keuzes we vandaag hebben.

Over de auteurs

Over de auteurs

De Gentse imam Khalid Benhaddou (1988) verdedigt wat hij een ‘rationele islam’ noemt. Hij streeft naar een moderne interpretatie die de democratie en de Verlichting verzoent met de wijsheid van de Koran. Hij is coördinator van het Netwerk Islamexperten, dat de radicalisering van moslimjongeren in Vlaanderen tegengaat, en schreef Is dit nu de islam? Hoe ik als moslim voor nieuwe tijden ga: rationeel, Europees en verzoenend (2016).


 


De Gentse wetenschapsfilosoof Maarten Boudry (1984) is een van de meest prominente stemmen in het hedendaagse debat over wetenschap, geloof en samenleving. Zijn essays zijn altijd doorwrocht en vaak polemisch van toon. Hij schreef de bestseller Illusies voor gevorderden. Of waarom waarheid altijd beter is (2015) en publiceerde eerder, samen met collega-filosoof Johan Braeckman, De ongelovige Thomas heeft een punt (2011).


 

Joël De Ceulaer (1964) werkte voor tal van media en is vandaag redacteur bij De Morgen. Hij publiceerde onder andere Denken als ambacht. De levenswijsheid van tien Vlaamse filosofen (2012), Gooi God niet weg. Over geloof, ongeloof en bijgeloof (2014) en de bestseller De ketter en de kerkvorst (2014), een gesprek met André Léonard en Etienne Vermeersch waarvan hij met Dieter Dedecker een Canvasdocumentaire maakte.
Details

Extra informatie

Auteur(s)Khalid Benhaddou, Maarten Boudry
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-286-5
Cover typePaperback
Formaat140 x 215
Aantal pagina's224
Geplande publicatiedatum30 mrt. 2018
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies