De ontwakende reus Johan Van Overtveldt
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-000-7
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 29 sep. 2015

- +
OF
Korte inhoud

Details

We leven in een verwarde wereld. Onrust en onzekerheid heersen over alle continenten.

Eén zekerheid delen alle opiniemakers, politici en economen: de wereld met de Verenigde Staten als enige supermacht is definitief voorbij. China, Brazilië, Rusland, al deze landen staan te dringen om de rol van de VS over te nemen.

Hoe realistisch is dit perspectief? Is de ondergang van de economische reus onvermijdelijk? Zal China de nummer één worden? Slaagt de EU erin uit de huidige eurocrisis te komen?

Johan Van Overtveldt veegt in De ontwakende reus de vloer aan met al deze veronderstellingen. Volgens hem zal de eenentwintigste eeuw gedomineerd worden door het land dat momenteel de beste kaarten heeft: de Verenigde Staten van Amerika.
Over de auteur

Over de auteur

Johan Van Overtveldt (1955) is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen. Hij was hoofdredacteur van de weekbladen Trends en Knack en directeur van werkgeversvereniging VKW. In het najaar van 2014 werd hij federaal minister van Financiën. Hij publiceerde eerder over globalisering, de ECB, de euro en het monetarisme van de Chicago School.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Johan Van Overtveldt
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-000-7
Cover typePaperback met flappen
Formaat140 x 215
Aantal pagina's240
Publicatiedatum29 sep. 2015
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Een hoogst lezenswaardig betoog waarom Amerika vandaag – méér dan China en Europa – de beste kaarten in handen heeft om de 21ste eeuw te domineren en de turbochanges die op ons afkomen, het hoofd te bieden."

De Standaard

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2019 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies