De weg naar democratie Abraham F. Lowenthal, Sergio Bitar
Paperback
ISBN 978-94-6310-036-6
€ 24,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

Democratie is nooit vanzelfsprekend. Dat blijkt uit de getuigenissen die in dit revelerende boek  worden samengebracht. Vooraanstaande politieke leiders spreken vrijuit over de manier waarop in hun land het pad is geëffend voor de democratie. De weg naar democratie is een onmisbaar boek voor wie de recente geschiedenis wil begrijpen. Landen als Brazilië, Chili, Ghana, Indonesië, Mexico, de Filipijnen, Polen, Zuid-Afrika en Spanje komen aan bod. Allemaal plekken waar burgers repressie en dictatuur een halt hebben toegeroepen. Ook de onderschatte rol van vrouwelijke politieke leiders wordt belicht.

De weg naar democratie bevat gesprekken met Fernando Henrique Cardoso, Patricio Aylwin, Ricardo Lagos, John Kufuor, Jerry Rawlings, B.J. Habibie, Ernesto Zedillo, Fidel V. Ramos, Aleksander Kwasniewski, Tadeusz Mazowiecki, F. W. de Klerk, Thabo Mbeki en Felipe González. Met een voorwoord van de voormalige Tunesische president Mohamed Moncef Marzouki.

Dit boek kwam tot stand onder auspiciën van het International Institute for Democracy and Electoral Assistance (International IDEA).

Over de auteurs

Over de auteurs

Sergio Bitar is een Chileens politicus, intellectueel en de president van de Chileens Foundation for Democracy.


Abraham F. Lowenthal is professor emeritus van de University of Southern California. Hij richtte de Inter-American Dialogue op en het Wilson Center’s Latin American Program.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Abraham F. Lowenthal, Sergio Bitar
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-036-6
Cover typePaperback
Formaat150 x 230
Aantal pagina's592
Publicatiedatum12 jan. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"De lessen uit de successen en mislukkingen van deze politieke leiders kunnen anderen helpen om hardnekkige globale uitdagingen te overwinnen."

Kofi Annan, voormalig secretaris-generaal van de VN

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies