Een nieuwe wereld Erik De Bom
Paperback
ISBN 978-94-6310-136-3
€ 22,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

De manier waarop we over politiek denken is bepaald door zes cruciale denkers uit de Lage Landen: Desiderius Erasmus, Juan Luis Vives, Justus Lipsius, Leonardus Lessius, Hugo Grotius en Benedictus de Spinoza. In Een nieuwe wereld worden ze uitgebreid geportretteerd. Elk van hen had een grote impact op het politieke leven van hun tijd, tot ver buiten de Nederlanden. Ze lieten zich inspireren door de geschriften van vroegere denkers, niet het minst uit de oudheid, en ze legden de fundamenten van een ‘politieke wetenschap’ die perfect was afgestemd op de noden van hun eigen tijd. Daarmee drukten ze ook een blijvende stempel op onze cultuur.

Met bijdragen van Hans W. Blom, Erik De Bom, Nicolette Mout, Jan Papy, Piet Steenbakkers en Toon Van Houdt.

Over de auteur

Over de auteur

Erik De Bom (1983) is werkzaam als intellectueel historicus en politiek theoreticus. Hij is verbonden aan het Hoger Instituut van Wijsbegeerte van de KU Leuven, waar hij zich in hoofdzaak toelegt op het politieke denken van de zestiende en zeventiende eeuw, en ook op de normatieve grondslagen van het hedendaagse Europese project.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Erik De Bom
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-136-3
Cover typePaperback
Formaat15 x 23
Aantal pagina's336
Publicatiedatum1 dec. 2015
Koop online bij: Standaard Boekhandel

"Erik De Bom bekijkt Europese politieke vraagstukken door de bril van de politieke theorie. Hij komt tot verrassende inzichten en geeft meer diepgang aan de grote Europadebatten van vandaag."

Hendrik Vos over Erik De Bom

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies