Een oorlog kan ook mooi zijn Hans Verboven, Joris Verbeurgt
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-021-2
€ 24,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

In de maanden juli en oktober 1917 vocht de Duitse officier Ernst Jünger (1895-1998) mee in de Derde Slag om Ieper. Aan de hand van de originele dagboeken, brieven, militaire documenten, nieuw fotomateriaal en unieke kaarten reconstrueert Een oorlog kan ook mooi zijn de belevenissen van deze met de hoogste Pruisische ordes gedecoreerde oorlogsheld.

Daarnaast schetsen Hans Verboven en Joris Verbeurgt een beeld van Jüngers controversiële oorlogsfilosofie en ze beschrijven het bewogen leven van een van de meest omstreden Duitse schrijvers van de twintigste eeuw. Jüngers literaire oorlogsdagboeken, bekend geworden onder de titel In Stahlgewittern, brachten hem roem en aanzien. Ze bezorgden cultuuraristocraat Jünger ook de naam van onderkoelde en zakelijke ‘estheticus van de gruwel’. De ervaringen van deze overtuigde militarist brengen de Eerste Wereldoorlog heel dichtbij.

Over de auteurs

Over de auteurs

Hans Verboven (1978) promoveerde over het werk van Ernst Jünger in Heidelberg. Hij vertaalde werk van hem en is in ons taalgebied de grootste kenner van het werk van de Duitse schrijver. Hij is professor aan de faculteit TEW van de Universiteit Antwerpen.


Joris Verbeurgt (1975) is militair historicus. Als beroepsofficier studeerde hij aan de NATO School in Duitsland, aan het JFK Special Warfare Center and School in Fort Bragg en aan het Defensiecollege van de Koninklijke Militaire School. Hij diende in het Midden-Oosten en in Afrika.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Hans Verboven, Joris Verbeurgt
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-021-2
Gewicht459g
Cover typePaperback met flappen
Formaat150 x 230
Aantal pagina's264
Publicatiedatum13 okt. 2015
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Jünger heeft een opmerkelijk talent om te beschrijven. Bij hem ziet men de oorlog in al zijn naaktheid, men ziet het gruwelijke genot van de dood. Jüngers boeken hebben een grotere pacifistische invloed dan de andere oorlogsboeken."

Erich Maria Remarque

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies