Godfried Danneels - Biografie Jürgen Mettepenningen, Karim Schelkens
Hardcover
ISBN 978-94-6310-022-9
€ 39,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

Godfried Danneels (1933) was de afgelopen decennia het gezicht van de kerk in België. Het levensverhaal van deze minzame, enigmatische man loopt van Kanegem tot Rome, en ver daarbuiten. Danneels heeft, als professor, priester en kerkvorst, de grote veranderingen in onze samenleving op de eerste rij meegemaakt. Minder bekend is zijn rol als kerkelijk topdiplomaat.

Biografen Jürgen Mettepenningen en Karim Schelkens hebben een schat aan bronnen geraadpleegd, spraken tientallen mensen die het pad van de kardinaal hebben gekruist en kregen ook exclusieve toegang tot zijn privéarchief. Het resultaat is een verrassend maar ook kritisch beeld van een bevoorrechte getuige van de geschiedenis van België en van de wereldkerk.

Over de auteurs

Over de auteurs

Jürgen Mettepenningen (1975) is doctor in de theologie, directeur van de dienst Identiteit binnen het vicariaat Onderwijs van het aartsbisdom en gastdocent aan de theologische faculteit van de KU Leuven. In 2010 was hij korte tijd perschef van de Belgische bisschoppenconferentie. Hij schreef reeds verschillende boeken over de betekenis en relevantie van geloof en kerk.


Karim Schelkens (1977) is professor religiegeschiedenis aan de Universiteit van Tilburg en gastdocent aan de theologische faculteit van de KU Leuven. Sinds 2013 is hij secretaris-generaal van de European Society of Catholic Theology. Hij redigeerde verschillende bundels omtrent Vaticanum II.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jürgen Mettepenningen, Karim Schelkens
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-022-9
Cover typeHardcover
Formaat150 x 230
Aantal pagina's592
Publicatiedatum22 sep. 2015
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Vakkundig opgebouwd en uiterst genuanceerd relaas van de kerkelijke loopbaan van een ongelooflijk gedreven werkmier."

De Morgen

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies