Heidegger en de mythe van de Joodse wereldsamenzwering

Peter Trawny
Paperback
ISBN 978-94-6310-025-0
Heidegger en de mythe van de Joodse wereldsamenzwering Peter Trawny
Paperback
ISBN 978-94-6310-025-0
€ 18,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

In 2014 verschenen Heideggers Überlegungen, ‘Overdenkingen’, de eerste reeks van de door hemzelf zo genoemde Zwarte Schriften. Ze voegen een geheel nieuwe dimensie aan het oeuvre van Heidegger toe en hebben tot een buitengewone media-aandacht geleid. Heideggers Überlegungen laten zien dat antisemitische ideeën in een bepaald stadium zijn denken kleurden. Daarbij lijken de Protocollen van de wijzen van Sion, de voornaamste bron van het moderne en postmoderne antisemitisme, een hoofdrol te spelen. Peter Trawny gaat in Heidegger en de mythe van de Joodse wereldsamenzwering in op de vraag welke betekenis deze geestelijke knieval heeft voor het geheel van Heideggers denken.

Over de auteur

Over de auteur

Peter Trawny (1964), een van ’s werelds invloedrijkste Heidegger-kenners, is hoogleraar filosofie en directeur van het Martin Heidegger Instituut aan de universiteit van Wuppertal. Als redacteur van Heideggers Schwarze Hefte is hij nauw betrokken bij de publicatie van diens Verzameld Werk.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Peter Trawny
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-025-0
Gewicht199g
Cover typePaperback
Formaat14 x 21,5
Aantal pagina's144
Publicatiedatum8 okt. 2015
Koop online bij: Standaard Boekhandel

"Was Heidegger een grote denker met wat nare karaktertrekjes of was zijn hele filosofie doordrongen van een fundamentele Jodenhaat? Trawny beweert het laatste."

Trouw

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies