Het is maar om te lachen Roel Daenen
Hardcover
ISBN 978-94-6310-119-6
€ 24,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 6 jan. 2016

- +
OF
Korte inhoud

Details

Je zal het maar zijn, perstekenaar. Elke dag moet je inspiratie vinden, op geestige wijze inspelen op en commentaar leveren bij de actualiteit. Je moet voortdurend hoofd- en eindredacteurs en verantwoordelijke uitgevers trotseren. En eens in de zoveel tijd speelt er wel ergens een collega zijn baan kwijt, of wordt hij – zo mogelijk nog efficiënter – doodgeschoten. Het leven is geen lachertje voor de cartoonist. Het is maar om te lachen gaat na hoe Vlaamse perstekenaars van verschillende generaties tegen hun vak aankijken. Hoe werken ze? Is de Vlaamse perswereld in de loop van de voorbije jaren veranderd? Botsen de tekenaars vaak op de grenzen van de vrije meningsuiting en de humor? Hoe kwam het nieuws van de aanslag bij Charlie Hebdo bij hen aan? In een dubbelinterview gaan de Franstalige tekenaars Nicolas Vadot en Cécile Bertrand dieper in op de toestand aan de andere kant van de taalgrens.

Dit unieke boek bevat interviews met GAL, Ian, Ilah, Kim, Lectrr, Wauter Mannaert, Marec, Pirana, Steve en Zaza. Dave Sinardet schreef het nawoord. De teksten zijn van de hand van Michaël Bellon, Anne Brumagne, Roel Daenen, Joyce de Badts, Kurt Snoeckx, Dirk Vandenberghe, Tim Van der Mensbrugghe, Sofie Mulders, Liza Noteris, Patrick Verstuyft en Walter Zinzen.

Over de auteur

Over de auteur

Roel Daenen werkt als journalist voor onder meer AGENDA/Brussel Deze Week, Metro en Stripgids. Hij studeerde geschiedenis in Gent en Lissabon, en ontving voor zijn rol als coördinator van de Erfgoeddag in 2012 de eerste Davidsfonds Geschiedenisprijs.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Roel Daenen
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-119-6
Cover typeHardcover
Formaat170 x 240
Aantal pagina's240
Publicatiedatum6 jan. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Cartoons kunnen niet enkel onweerstaanbaare grappig zijn, maar ook politieke analyses bevatten. En maatschappelijke impact hebben. Zullen heel wat politici, eerder dan wakker te liggen over de inhoud van een cartoon, zich niet meer zorgen maken als ze níét worden opgevoerd in een cartoon?"

Dave Sinardet

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies