Koloniaal Congo

Amandine Lauro, Guy Vanthemsche, Idesbald Goddeeris
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-522-4
Koloniaal Congo Amandine Lauro, Guy Vanthemsche, Idesbald Goddeeris
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-522-4
€ 27,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 29 jun. 2020


Korte inhoud

Details

Het kolonialisme roept heel wat maatschappelijke discussie op. De debatten worden echter vaak op emotionele manier gevoerd, met onvolledige kennis van feiten en van de context. Koloniaal Congo presenteert daarom de huidige wetenschappelijke inzichten en onderzoeksresultaten voor een breed publiek. Dit is het begin van een nieuwe globale visie. Een keur aan binnen- en buitenlandse historici biedt aan de hand van concrete vragen een uniek inzicht in de geschiedenis van het Belgische kolonialisme.

 

Hoe werkte het autocratische bestuur van Leopold II en wat weten we over de slachtoffers? Hoeveel winst werd er gemaakt in Congo, en naar wie ging die? Hoe beleefden Congolese mannen en vrouwen het koloniale bestuur? Hoe verzetten Congolezen zich? Wat is de impact van het kolonialisme op de natuur van Congo? Wat waren de gevolgen van het koloniaal beleid op vlak van infrastructuur, onderwijs, gezondheidszorg en wetenschap? Gaven missionarissen het kolonialisme een menselijker gelaat? Deze en vele andere vragen maken van Koloniaal Congo een even onmisbaar als onthullend boek.

Over de auteurs

Over de auteurs

Koloniaal Congo. Een geschiedenis in vragen is samengesteld door historici Amandine Lauro (ULB), Idesbald Goddeeris (KU Leuven) en Guy Vanthemsche (VUB). Het boek verschijnt ook in het Frans.


 


Met bijdragen van onder anderen Amandine Lauro, Idesbald Goddeeris, Guy Vanthemsche, Jean Omasombo, Bas De Roo, Jean-Paul Sanderson, Julia Seibert, Frans Buelens, Donatien Dibwe, Mathieu Zana, Charles Didier Gondola, Daniel Tödt, Jean-Marie Mutamba, Matthew Stanard, Maarten Langhendries, Reinout Vander Hulst, Marc Depaepe, Annette Lembagusala Kikumbi, Johan Lagae, Jacob Sabakinu, Michael Meeuwis, Ruben Mantels, Sarah Van Beurden, Véronique Pouillard en Isidore Ndaywel.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Amandine Lauro, Guy Vanthemsche, Idesbald Goddeeris
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-522-4
Cover typePaperback met flappen
Formaat150 x 230
Aantal pagina's432
Geplande publicatiedatum29 jun. 2020
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2020 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies