Kopvoeter Kristof De Muynck
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-133-2
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 7 jun. 2016

- +
OF
Korte inhoud

Details

Erwin Verschote trekt op een dag weg uit de stad om op het platteland een nieuw leven te beginnen. Hij komt er terecht tussen kleurrijke figuren. Er is Marre, de stugge boerin die hem een kamertje geeft op haar erf, Alma, de genereuze kleermaakster uit het dorp, en Antoine, de gevierde acteur. En dan is er nog Modest, de kopvoeter. Hij is al een maand of drie dood, maar hij becommentarieert nog steeds uitgebreid Erwins leven. Zo komen we te weten dat Erwin niet de vrijbuiter is die hij denkt te zijn. Voor hij het weet, is hij de wereld binnengedrongen die zijn vader vlak na de Tweede Wereldoorlog is ontvlucht, een plek vol onverwerkte verhalen en onbeantwoorde vragen. Want wie was bijvoorbeeld Elza en wat is er met haar gebeurd?

In Kopvoeter is de verbeelding aan de macht. Kristof De Muynck roept een wereld op waarin het verleden voortdurend inbreekt op het heden, de geschiedenis wraak neemt over de grenzen van de generaties heen en mooie jonge meisjes evengoed paarden kunnen zijn. Kopvoeter is een sprookjesachtige familieroman, even schokkend en intrigerend als hilarisch.

Over de auteur

Over de auteur

Kristof De Muynck (1970) raakte in zijn jeugd vertrouwd met de zangen van Homeros, de Metamorfosen van Ovidius en de syntaxis van de Griekse zin. In deze periode begon hij ook kostuums te maken voor het theater en te werken naar levend model. Na zijn opleiding aan de Antwerpse Modeacademie tekende hij voor verschillende modehuizen, musicals en theaters. Later startte hij een eigen boetiek, een jazzcocktailbar en het legendarische café Bar Tabac. Verder ontwikkelde hij interieurs, een tegellijn en voerde opdrachten uit in de reclamewereld. Momenteel runt hij een kapsalon en een paardenpension. Gelukkig is er af en toe de rust van een roman.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Kristof De Muynck
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-133-2
Cover typePaperback met flappen
Formaat140 x 215
Aantal pagina's192
Publicatiedatum7 jun. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel
Inkijkexemplaar
Vorige pagina
Preview: Kopvoeter
Preview: Kopvoeter
Preview: Kopvoeter
Preview: Kopvoeter
Preview: Kopvoeter
Preview: Kopvoeter
Preview: Kopvoeter
Preview: Kopvoeter
Preview: Kopvoeter
Preview: Kopvoeter
Preview: Kopvoeter
Preview: Kopvoeter
Preview: Kopvoeter
Preview: Kopvoeter
Preview: Kopvoeter
Volgende pagina

"Met de durf van een debutant schrijft Kristof De Muynck een rijk, allesomvattend proza. De toon die wordt aangeslagen is Vlaams en herinnert zowel aan Pleysier als aan Claus. De blik is onmiskenbaar die van een schilder."

Peter Terrin

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies