Lezen, een gebruiksaanwijzing Dirk Leyman
Hardcover
ISBN 978-94-6310-003-8
€ 24,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

‘Is je roman autobiografisch? Bestaan je hoofdpersonages ook écht?’ Het zijn wellicht de meest gestelde vragen aan een schrijver. Natuurlijk scheppen auteurs niet uit het niets. Maar hoe gaan ze daarbij te werk? In Lezen, een gebruiksaanwijzing worden vijftig bijzondere literaire personages opgevoerd. Met veel zwier ontrafelt Dirk Leyman hoe ze gebaseerd zijn op echte mensen en historische figuren. Personages zijn geheimschriften. Want wie schuilt er werkelijk achter Jay Gatsby, Dorian Gray, Molly Bloom of Moby Dick?

Zijn zoektocht door de wereldliteratuur is even opwindend en verrassend als amusant, en leidt via Gabriel García Márquez en Jeroen Brouwers tot Gerard Reve, Virginia Woolf en Georges Perec. Niets is wat het lijkt in literatuur. Lezen, een gebruiksaanwijzing blikt nieuwsgierig in het laboratorium van de schrijver en bouwt verder op de fel gesmaakte rubriek in De Morgen.

Het boek is door Brecht Evens voorzien van prachtige illustraties.

Met bijdragen van Charlotte Van Hacht en Christophe Vekeman.

Over de auteur

Over de auteur

Dirk Leyman is literair journalist. Sinds 2000 is hij verbonden aan De Morgen als recensent, interviewer en boekennieuwsjager. Hij schrijft voor talloze andere publicaties, ook over fotografie. Leyman stelde twee literaire stedenboeken samen: Gent, de dubbelzinnige (2000, met Marco Daane) en Nice, muze van azuur (2004). Zijn literaire nieuwssite De papieren man (2006-2011) werd bekroond met de Dutch Bloggie als beste literatuurweblog en de Parnassusprijs van het Vlaams Fonds voor de Letteren.


Brecht Evens (1986) is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de nieuwe golf Vlaamse stripmakers die ook internationaal succes oogsten. Verschillende van zijn strips werden ondertussen in vele talen vertaald. Vorig jaar verscheen zijn boek Panter.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Dirk Leyman
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-003-8
Cover typeHardcover
Formaat15 x 20
Aantal pagina's320
Publicatiedatum10 nov. 2015
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Bij zo’n boek hoort een bedevaart."

De Standaard

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies