Mietjes, monsters en barbaren Toon Van Houdt
Paperback
ISBN 978-94-6310-028-1
€ 22,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

Alle wegen leiden naar de Grieks- Romeinse oudheid. Als we vandaag zijn wie we zijn, dan komt dat in niet geringe mate omdat we ons spiegelen aan wat er zich heel lang geleden in Rome en Athene afspeelde. Toon Van Houdt toont aan hoe wij, moderne mensen, in vele opzichten moderne Grieken en Romeinen zijn. De moderne westerse mens heeft de klassieke oudheid nodig gehad om zichzelf te ontdekken. Onze antieke voorvaderen deelden mensen in categorieën in: onbeschaafde vreemden, onechte mannen (en vrouwen), lelijke monsters of zelfs dierlijke monsterrassen.

Ook wij maken gretig gebruik van die categorieën en passen de oudheid aan onze besognes aan. Toon Van Houdt beschrijft op fascinerende wijze hoe we de erfenis van de Grieken en Romeinen al eeuwenlang naar onze hand zetten.

Over de auteur

Over de auteur

Toon Van Houdt (1966) is als classicus en cultuurhistoricus verbonden aan de KU Leuven, waar hij onder meer receptiegeschiedenis van de Grieks-Romeinse oudheid doceert. Hij publiceert regelmatig voor een breed publiek in Kleio en Streven. Van zijn hand verscheen o.m. Amor-Roma. Liefde en erotiek in het oude Rome (2003).

Details

Extra informatie

Auteur(s)Toon Van Houdt
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-028-1
Cover typePaperback
Formaat140 x 215
Aantal pagina's368
Publicatiedatum7 sep. 2015
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Toon Van Houdt schrijft bijzonder vlotte, frisse essays, biedt heerlijke, spitse duidingen van de oudheid die nauw aansluiten bij zaken die er vandaag echt toe doen, zonder evenwel te forceren. Leesgenot verzekerd."

Patrick De Rynck over Toon Van Houdt

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies