Morgenster Dirk Van Boxem
Paperback
ISBN 978-94-6310-415-9
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

Antwerpen, Zurenborg, 1904. Anna overhaalt haar Duitse minnaar Heinz om een huis te bouwen in de Cogels-Osylei. Architect Jos Bascourt krijgt de opdracht. De twee mannen werken samen aan het art-nouveauhuis, dat al snel de naam Morgenster krijgt. Tussen de zwierige krullen en ornamenten die stilaan vorm krijgen meanderen ook de levens van de drie: Jos, die steeds meer voor Anna begint te voelen, Heinz, die blijft pendelen tussen Antwerpen en zijn thuisstad Hamburg, en Anna, die als vrouw haar weg zoekt in een wereld die nog steeds wordt gedomineerd door mannen. En dan verdwijnt Heinz plots.

 

Tegen de achtergrond van de belle époque, de broedkamer van de wereld zoals wij die kennen, vertelt Dirk Van Boxem in Morgenster een verhaal van persoonlijke emancipatie en maatschappelijke ontvoogding, en van de eeuwige strijd om de liefde.

Over de auteur

Over de auteur

Dirk Van Boxem (1966) was er lang van overtuigd dat hem het zitvlees ontbrak om die eerste roman nu maar eens echt te gaan schrijven. Gevolg: een boeiende carrière als IT manager, consultant, programmadirecteur, change manager en coach. Tussendoor publiceerde hij verhalen in De Brakke Hond, gedichten in Het Gezeefde Gedicht, en houdt hij met Bijgekleurd een blog bij. Morgenster is zijn debuut.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Dirk Van Boxem
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-415-9
Cover typePaperback
Formaat140 x 215
Aantal pagina's240
Geplande publicatiedatum18 mrt. 2019
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies