New Romantics Michaël Vandebril
Paperback
ISBN 978-94-6310-138-7
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 3 mei 2016

- +
OF
Korte inhoud

Details

Michaël Vandebril creëert met bravoure een escapistische, gesofisticeerde wereld waarin je een tijdlang verpozen kan: voor de duur van een gedicht. New Romantics is een bundel vol verraderlijke, bedwelmende gedichten die de geest ademt van romantische dichters als Baudelaire, Rilke en Gilliams en die tegelijkertijd verwijst naar hypnotiserende new wave en synthpop uit eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. De poëzie van Michaël Vandebril is emotioneel geladen, lichamelijk van aard, gepolijst. Dandyeske schoonheid, onvervuld verlangen, wellust en lijden vermengen zich tot een beroezende poëzie-ervaring.

Over de auteur

Over de auteur

Michaël Vandebril (1972) debuteerde in 2012 met de poëziebundel Het vertrek van Maeterlinck, goed voor twee drukken, de Herman de Coninck Debuutprijs en een nominatie voor de C. Buddingh’-prijs. In 2014 schreef hij een jaar lang voor De Morgen ‘achterafgedichten’, wat resulteerde in de voorstellingenreeks ‘Achterom – 2014 in gedichten’. Vandebril is een graag geziene gast op internationale poëziefestivals. Zijn gedichten werden ondertussen vertaald in het Frans, Spaans, Engels, Servisch, Turks, Slowaaks, Fins en Roemeens. Zie www.michaelvandebril.be.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Michaël Vandebril
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-138-7
Cover typePaperback
Formaat150 x 200
Aantal pagina's64
Publicatiedatum3 mei 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"We bekronen een debuterend dichter die in 33 gedichten doet waar een ander taalworstelaar een heel leven voor nodig heeft. Hij rijgt op een sublieme manier woorden tot verzen, verzen tot beelden, beelden tot een gevoel en een gevoel tot een dichtsensatie."

Uit het juryverslag van de Herman de Coninck Debuutprijs 2013

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2019 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies