Blog

Twee Polis-auteurs vallen in de prijzen

Deze week vielen er twee auteurs van Polis in de prijzen. De eeuw van de vrouw van Alexander De Croo werd verkozen tot Liberales Boek 2018 en Wouter Deboot & Steven Claerhout kregen de Aad Struijs Persprijs in de nieuwe categorie video. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Liberales Boek 2018 - De shortlist

De shortlist voor het Liberales Boek 2018 is bekendgemaakt, en twee van de vijf genomineerden komen uit de stal van uitgeverij Polis! Red de democratie! van Manu Claeys en De eeuw van de vrouw van Alexander De Croo horen bij de kanshebbers. De uitreiking is op 7 februari 2019, en Othman El Hammouchi, van wie zopas het boek Lastige waarheden verscheen, zal die avond deelnemen aan het debat.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
De verborgen geschiedenis van de Belgische oud-strijders, beluister de podcast over De Overlevenden

De overlevenden van historici Martin Schoups en Antoon Vrints vertelt het bijzondere politieke verhaal van deze teruggekeerde soldaten en schetst hoe de oorlog hun leven voorgoed veranderde. Voor Geheugenissen, een podcast van de Universiteit Gent, vertellen de auteurs aan Julie Van Bogaert meer over hun boek.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Breng ons een bezoekje op de Boekenbeurs!

De 82ste Boekenbeurs loopt van 28/10 - 04/11 en 08/11 - 11/11, je kan ons terugvinden op de stand van Pelckmans uitgevers. Ontdek hier wat we allemaal in petto hebben!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Wreed schoon van Marita de Sterck genomineerd voor Boekenleeuw 2018

Wreed Schoon is genomineerd voor de Boekenleeuw 2018, de prijs voor het beste kinder- en jeugdboek! De prijzen worden 29 oktober bekendgemaakt tijdens een feestelijke ceremonie op de Boekenbeurs. De winnaars krijgen elk 2500 euro en een trofee. Ontdek de mening van de jury over het boek.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
BLAUWBOEK OP TOUR: AVONTUURLIJK POËZIEMUZIEKTHEATER

Van Debuutprijs tot Cultuur- en Arkprijs: 20 jaar na zijn bejubeld debuut ‘Dwangbuis van Houdini’ rammelt (ex-stads)dichter en onnavolgbaar troubadour Peter Holvoet-Hanssen als de Iggy Pop van de Nederlandstalige poëzie opnieuw en als nooit tevoren aan de kettingen van de taal. Zingend en klingend evoceert hij zijn poëtisch testament Blauwboek. Gedichten voor de grote reuzin (Uitgeverij Polis). Licht en donker, betovering en verstilling, humor en tragiek gaan hand in hand.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Jan Antonissen: De onfatsoenlijken

Jan Antonissen maakte een reis door populistisch Europa en schreef er het boek De onfatsoenlijken over.

Racisten, fascisten, white trash, uitschot, crapuul, marginalen, losers: onfatsoenlijken. Je zal jezelf herkennen in de confronterende verhalen van Jan Antonissen. In deze filmpjes maak je heel kort kennis met enkele van de mensen die Jan Antonissen sprak op zijn roadtrip door de Europese rust belt.

 

Helga komt bij de verkiezingen in Nederlands Limburg op voor het CDA. Ze haalt haar politieke motivatie uit haar zoon, een vijfenveertigjarige werkloze oud-militair. Na de verkiezingen is haar een afspraak met de minister van Defensie beloofd. Dan wil ze een schadevergoeding bedingen. Bekijk hier het filmpje.

 

Mathias woont in Erle, een buurt in Gelsenkirchen met veel leegstand, zwerfvuil, massagesalons, nachtwinkels en buitenlanders. Het klopt niet meer, zegt hij. Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen komt hij op voor Alternative für Deutschland. Bekijk hier het filmpje.

 

Boze staalarbeiders kunnen staatsgevaarlijk zijn, zeker als ze worden aangevuurd door een vakbondsleider die voor niets of niemand achteruitdeinst. Roberto D’Orazio was zo’n leider. Het land beefde als Monsieur Metallo sprak. Hij noemt zichzelf nog altijd een stalinist. Bekijk hier het filmpje.

 

 

 

Geplaatst in Nieuws
Klaar voor een overvolle boekenherfst?

Ook de boekenproductie droogt in de zomer even uit - net als het gras in onze tuinen - maar we zijn in geestdriftige voorbereiding van een overvolle leesnazomer en boekenherfst. Wat mag je verwachten? Dat ontdek je in dit najaarsoverzicht! 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
7 toppers van het voorjaar

Nu de zomer officieel van start is gegaan blikken we graag terug op onze meest gesmaakte boeken van de afgelopen maanden. Zo doe je meteen wat inspiratie op voor boeiende vakantielectuur!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Mediteren kan je leren: Een kleine meditatiegids

Over mediteren bestaan veel misverstanden. Dat het zweverig of moeilijk zou zijn bijvoorbeeld, of enkel weggelegd voor een bepaald type mensen. Deze drie citaten uit Een kleine meditatiegids van Tom Hannes bewijzen het tegendeel. Zijn boek reikt de handvaten aan die je nodig hebt om zelf te leren mediteren.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws

1-10 of 32

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies