Blog: Nieuws

7 toppers van het voorjaar

Nu de zomer officieel van start is gegaan blikken we graag terug op onze meest gesmaakte boeken van de afgelopen maanden. Zo doe je meteen wat inspiratie op voor boeiende vakantielectuur!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Mediteren kan je leren: Een kleine meditatiegids

Over mediteren bestaan veel misverstanden. Dat het zweverig of moeilijk zou zijn bijvoorbeeld, of enkel weggelegd voor een bepaald type mensen. Deze drie citaten uit Een kleine meditatiegids van Tom Hannes bewijzen het tegendeel. Zijn boek reikt de handvaten aan die je nodig hebt om zelf te leren mediteren.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Carmien Michels verenigt #Landverhuizers

Landverhuizers, een gloednieuw gedicht van Carmien Michels, wordt door Polis en Curieus op duizenden postkaartjes verspreid. We roepen mensen op om hun geliefde Landverhuizers te verrassen met een kaartje.

Iedereen kent wel een vriend, collega, nicht of neef die België verruilde voor het dichte of verre buitenland. Landverhuizers. Ze lieten hun vertrouwde stek achter zich, trokken één of meerdere grenzen over en bouwden een nieuwe thuis op in een ander land.

“Hoe fijn zou het zijn om deze mensen te verrassen met een poëtisch postkaartje?” dacht podiumdichter Carmien Michels. Een van haar beste vriendinnen verhuisde dit jaar naar Colombia. Ze kroop in haar pen en schreef het gloednieuwe gedicht “Landverhuizers”.

Meer op www.polis.be/landverhuizers en www.curieus.be/nieuws/landverhuizers.

Polis en Curieus vzw sloegen de handen in elkaar en drukten het prachtige gedicht op duizenden postkaartjes. Deze actie werd gelanceerd op 21 maart 2018, niet toevallig World Poetry Day. De actie duurt een jaar lang, tot 21 maart 2019.

Van Bamako tot Wellington

We willen heel graag in kaart brengen waar al die poëziekaartjes terechtkomen. Daarom roepen we mensen op om via sociale media met #landverhuizers te delen wanneer ze er eentje ontvangen. Migratie is van overal en alle tijden. Deze actie zet ons aan om even stil te staan bij hoe we allemaal een geschiedenis hebben van onderweg zijn, op zoek naar een warm nest en een veilige thuis, hoe we allemaal belang hechten aan onze roots en familiebanden.

Geheime postpunten, pop-ups en partners

De postkaarten zullen te vinden zijn in de boekhandel, bij onze pop-upacties, op het Festival van de Gelijkheid en overal waar Carmien optreedr. Hou deze Facebook pagina in de gaten voor onze postpunten.

Geplaatst in Nieuws
Inleiding boekvoorstelling Paul Bogaert, ‘Zo kan het niet langer’

Ontdek hier de inleiding die Bart Van der Straeten gaf tijdens de presentatie van Zo kan het niet langer op 25 januari 2018.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Win een boekentrip: de winnaars zijn bekend!

Magda Tops en Liesa Molenaers winnen een fantastisch boekenpakket en Yvonne Schouten wint de citytrip naar het betoverende Porto.

Proficiat! 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Alexander Roose wint Prijs van het Spirituele Boek 2017 met 'De vrolijke wijsheid'

Vrijdag 13 oktober werden in Museum Dr. Guislain Gent de jaarlijkse Prijzen voor het Spirituele en het Religieuze boek 2017 uitgereikt, een initiatief van de beroepsorganisatie van uitgevers Medianetwerk Plus. De Prijs voor het Spirituele Boek werd uitgereikt aan Alexander Roose voor zijn boek De Vrolijke Wijsheid (Polis). 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
'God is een vluchteling': beste theologische boek van het jaar

Het boek God is een vluchteling van de filosoof David Dessin is in Nederland verkozen tot het beste theologische boek van het jaar. De prijs werd zaterdag uitgereikt tijdens de jaarlijkse Nacht van de Theologie.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Met Arnout Hauben in de voetsporen van acht vergeten Belgen

In het nieuwe avontuurlijke reisprogramma De helden van Arnout treedt Arnout Hauben in de voetsporen van Belgen die ooit het grote avontuur hebben opgezocht. En daarbij hoort het gelijknamige boek, uitgegeven bij Polis. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
'Een Ontgoocheling' bewerkt tot muziektheatervoorstelling en audiowandeling

De verschijning van Een ontgoocheling van Willem Elsschot gaat gepaard met een dubbelproject: theaterhuis Het nieuwstedelijk bewerkte de roman tot een muziektheatervoorstelling en een audiowandeling. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Frank Keizer genomineerd voor de eerste Poëziedebuutprijs Aan Zee

Frank Keizer, auteur van Onder normale omstandigheden, werd samen met drie andere jonge dichters genomineerd voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee. Op 5 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws

1-10 of 20

Pagina:
  1. 1
  2. 2

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies