Blog: Nieuws

Breng ons een bezoekje op de Boekenbeurs!

De 82ste Boekenbeurs loopt van 28/10 - 04/11 en 08/11 - 11/11, je kan ons terugvinden op de stand van Pelckmans uitgevers. Ontdek hier wat we allemaal in petto hebben!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Wreed schoon van Marita de Sterck genomineerd voor Boekenleeuw 2018

Wreed Schoon is genomineerd voor de Boekenleeuw 2018, de prijs voor het beste kinder- en jeugdboek! De prijzen worden 29 oktober bekendgemaakt tijdens een feestelijke ceremonie op de Boekenbeurs. De winnaars krijgen elk 2500 euro en een trofee. Ontdek de mening van de jury over het boek.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
BLAUWBOEK OP TOUR: AVONTUURLIJK POËZIEMUZIEKTHEATER

Van Debuutprijs tot Cultuur- en Arkprijs: 20 jaar na zijn bejubeld debuut ‘Dwangbuis van Houdini’ rammelt (ex-stads)dichter en onnavolgbaar troubadour Peter Holvoet-Hanssen als de Iggy Pop van de Nederlandstalige poëzie opnieuw en als nooit tevoren aan de kettingen van de taal. Zingend en klingend evoceert hij zijn poëtisch testament Blauwboek. Gedichten voor de grote reuzin (Uitgeverij Polis). Licht en donker, betovering en verstilling, humor en tragiek gaan hand in hand.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Jan Antonissen: De onfatsoenlijken

Jan Antonissen maakte een reis door populistisch Europa en schreef er het boek De onfatsoenlijken over.

Racisten, fascisten, white trash, uitschot, crapuul, marginalen, losers: onfatsoenlijken. Je zal jezelf herkennen in de confronterende verhalen van Jan Antonissen. In deze filmpjes maak je heel kort kennis met enkele van de mensen die Jan Antonissen sprak op zijn roadtrip door de Europese rust belt.

 

Helga komt bij de verkiezingen in Nederlands Limburg op voor het CDA. Ze haalt haar politieke motivatie uit haar zoon, een vijfenveertigjarige werkloze oud-militair. Na de verkiezingen is haar een afspraak met de minister van Defensie beloofd. Dan wil ze een schadevergoeding bedingen. Bekijk hier het filmpje.

 

Mathias woont in Erle, een buurt in Gelsenkirchen met veel leegstand, zwerfvuil, massagesalons, nachtwinkels en buitenlanders. Het klopt niet meer, zegt hij. Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen komt hij op voor Alternative für Deutschland. Bekijk hier het filmpje.

 

Boze staalarbeiders kunnen staatsgevaarlijk zijn, zeker als ze worden aangevuurd door een vakbondsleider die voor niets of niemand achteruitdeinst. Roberto D’Orazio was zo’n leider. Het land beefde als Monsieur Metallo sprak. Hij noemt zichzelf nog altijd een stalinist. Bekijk hier het filmpje.

 

 

 

Geplaatst in Nieuws
Klaar voor een overvolle boekenherfst?

Ook de boekenproductie droogt in de zomer even uit - net als het gras in onze tuinen - maar we zijn in geestdriftige voorbereiding van een overvolle leesnazomer en boekenherfst. Wat mag je verwachten? Dat ontdek je in dit najaarsoverzicht! 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
7 toppers van het voorjaar

Nu de zomer officieel van start is gegaan blikken we graag terug op onze meest gesmaakte boeken van de afgelopen maanden. Zo doe je meteen wat inspiratie op voor boeiende vakantielectuur!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Mediteren kan je leren: Een kleine meditatiegids

Over mediteren bestaan veel misverstanden. Dat het zweverig of moeilijk zou zijn bijvoorbeeld, of enkel weggelegd voor een bepaald type mensen. Deze drie citaten uit Een kleine meditatiegids van Tom Hannes bewijzen het tegendeel. Zijn boek reikt de handvaten aan die je nodig hebt om zelf te leren mediteren.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Carmien Michels verenigt #Landverhuizers

Landverhuizers, een gloednieuw gedicht van Carmien Michels, wordt door Polis en Curieus op duizenden postkaartjes verspreid. We roepen mensen op om hun geliefde Landverhuizers te verrassen met een kaartje.

Iedereen kent wel een vriend, collega, nicht of neef die België verruilde voor het dichte of verre buitenland. Landverhuizers. Ze lieten hun vertrouwde stek achter zich, trokken één of meerdere grenzen over en bouwden een nieuwe thuis op in een ander land.

“Hoe fijn zou het zijn om deze mensen te verrassen met een poëtisch postkaartje?” dacht podiumdichter Carmien Michels. Een van haar beste vriendinnen verhuisde dit jaar naar Colombia. Ze kroop in haar pen en schreef het gloednieuwe gedicht “Landverhuizers”.

Meer op www.polis.be/landverhuizers en www.curieus.be/nieuws/landverhuizers.

Polis en Curieus vzw sloegen de handen in elkaar en drukten het prachtige gedicht op duizenden postkaartjes. Deze actie werd gelanceerd op 21 maart 2018, niet toevallig World Poetry Day. De actie duurt een jaar lang, tot 21 maart 2019.

Van Bamako tot Wellington

We willen heel graag in kaart brengen waar al die poëziekaartjes terechtkomen. Daarom roepen we mensen op om via sociale media met #landverhuizers te delen wanneer ze er eentje ontvangen. Migratie is van overal en alle tijden. Deze actie zet ons aan om even stil te staan bij hoe we allemaal een geschiedenis hebben van onderweg zijn, op zoek naar een warm nest en een veilige thuis, hoe we allemaal belang hechten aan onze roots en familiebanden.

Geheime postpunten, pop-ups en partners

De postkaarten zullen te vinden zijn in de boekhandel, bij onze pop-upacties, op het Festival van de Gelijkheid en overal waar Carmien optreedr. Hou deze Facebook pagina in de gaten voor onze postpunten.

Geplaatst in Nieuws
Inleiding boekvoorstelling Paul Bogaert, ‘Zo kan het niet langer’

Ontdek hier de inleiding die Bart Van der Straeten gaf tijdens de presentatie van Zo kan het niet langer op 25 januari 2018.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Win een boekentrip: de winnaars zijn bekend!

Magda Tops en Liesa Molenaers winnen een fantastisch boekenpakket en Yvonne Schouten wint de citytrip naar het betoverende Porto.

Proficiat! 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws

1-10 of 25

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies