Blog: Nieuws

3x Maarten Boudry over waarom de wereld niet naar de knoppen gaat

Nog nooit leefden we zo lang, zo welvarend en zo vreedzaam als vandaag. Kan dit mooie liedje blijven duren? Doemdenkers verkondigen dat we op de rand van de afgrond staan, cultuurpessimisten dat onze moderne samenleving aan een diepe malaise lijdt. Maarten Boudry biedt hen een antwoord, wij maakten er video's van.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Nieuw nummer: Het Liegend Konijn

Is er nog wel nood aan poëzie? In zijn voorwoord verwijst een strijdbare Jozef Deleu naar het manifest Het nut van het nutteloze van Nuccio Ordine om het belang van gedichten, ook in onze tijd, te onderstrepen. Het Liegend Konijn bewijst zijn gelijk al 17 jaar lang en brengt ook deze keer een waaier aan niet eerder gepubliceerde gedichten van debuterende dichters en van rijpe poëten, met voor het eerst een overwicht aan bijdragen van vrouwelijke dichters.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Een website voor Morgenster

Als je nog meer argumenten nodig hebt om dit prachtige verhaal te ontdekken, dan kan je nu ook een kijkje gaan nemen op de website!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Herbeleef de boekvoorstelling van 1942 van Herman Van Goethem

“Wat een memorabele avond!” Dat schreef Paul Goossens in De Standaard over de presentatie van 1942. Het jaar van de stilte van Herman Van Goethem. En memorabel was het inderdaad, dat merkten we aan de vele reacties achteraf. De aula van de Universiteit Antwerpen zal helemaal vol, en zij zagen Bart De Wever die een lofrede uitsprak, kregen een boeiend gesprek tussen Herman Van Goethem en Jeroen Olyslaegers en luisterden ademloos naar de prachtige joodse liederen die Oscar Bohnen samen met pianist Samuel Cooremans bracht. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Klaar voor een nieuw wielerseizoen?

Morgen is het zover, de start van het Vlaamse wielerseizoen met de Omloop Het Nieuwsblad. Daarmee komt er een einde aan het gevoel dat elke wielerliefhebber kent en dat door Ann De Craemer en Michel Wuyts zo mooi “wielerwee” wordt genoemd: het intense verlangen naar de koers en alles wat er bij hoort.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Bart De Wever noemt '1942' van Herman Van Goethem een meesterwerk

Precies een week geleden stelden we het spraakmakende boek 1942. Het jaar van de stilte van Herman Van Goethem voor in Antwerpen. Jeroen Olyslaegers noemde het “verpletterend”. Bart De Wever sprak in zijn inleiding over “een meesterwerk”. Je kan zijn volledige speech hier ontdekken.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Twee Polis-auteurs vallen in de prijzen

Deze week vielen er twee auteurs van Polis in de prijzen. De eeuw van de vrouw van Alexander De Croo werd verkozen tot Liberales Boek 2018 en Wouter Deboot & Steven Claerhout kregen de Aad Struijs Persprijs in de nieuwe categorie video. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Liberales Boek 2018 - De shortlist

De shortlist voor het Liberales Boek 2018 is bekendgemaakt, en twee van de vijf genomineerden komen uit de stal van uitgeverij Polis! Red de democratie! van Manu Claeys en De eeuw van de vrouw van Alexander De Croo horen bij de kanshebbers. De uitreiking is op 7 februari 2019, en Othman El Hammouchi, van wie zopas het boek Lastige waarheden verscheen, zal die avond deelnemen aan het debat.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
De verborgen geschiedenis van de Belgische oud-strijders, beluister de podcast over De Overlevenden

De overlevenden van historici Martin Schoups en Antoon Vrints vertelt het bijzondere politieke verhaal van deze teruggekeerde soldaten en schetst hoe de oorlog hun leven voorgoed veranderde. Voor Geheugenissen, een podcast van de Universiteit Gent, vertellen de auteurs aan Julie Van Bogaert meer over hun boek.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Breng ons een bezoekje op de Boekenbeurs!

De 82ste Boekenbeurs loopt van 28/10 - 04/11 en 08/11 - 11/11, je kan ons terugvinden op de stand van Pelckmans uitgevers. Ontdek hier wat we allemaal in petto hebben!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws

1-10 of 34

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies