Nieuws: Nieuws

Binnenkort is het weer tijd voor vormsels, lentefeesten, plechtige communies en feesten van de vrijzinnige jeugd. Weet je niet wat je als cadeau kunt geven? Wij helpen je op weg met enkele boeken- en spellentips. En er is voor elk wat wils!

Lees meer

Op 20 maart is het Wereldverteldag, dus brengen we vier betoverende (voor)leesverhalen en een luisterverhaal onder de aandacht.

Lees meer

Dit jaar is het thema van Jeugdboekenmaand 'sport en spel'. Wij tippen tien kinder- en jeugdboeken om je alvast warm te maken!

 

 

Lees meer

Van 7 tot en met 10 maart 2024 gaan tachtig auteurs uit binnen- en buitenland voor anker in Oostende, de stad aan zee, om met elkaar en met het publiek in dialoog te treden. FAAR tast de grenzen van non-fictie af en zet in op denken en doen.

Lees meer

De focus van deze muzische inspiratiegidsen vertrekt vanuit de didactiek van Zeppelin, die leerkrachten en begeleiders ondersteunt in het uitdenken van inspirerende en doelgerichte muzische activiteiten. Elke muzische inspiratiegids zet een werkvorm centraal. Ontdek alle uitgaven uit deze reeks. 

Lees meer

Ontdek hier onze boekentips voor iedereen die te maken krijgt met autisme.

Lees meer

Op 31 januari vieren we de Dag van de Directeur. De impact van een schoolleider in de schoolomgeving is niet te onderschatten. Het boek Meesterlijk schoolleiderschap biedt inzichten en handvaten om die impact, samen met je team, leerlingen, ouders en omgeving, te maximaliseren. Met enkele vragen aan auteur Yves Larock lichten we alvast een tipje van de sluier op. 

Lees meer

De twee vakjury's van de Boon selecteerden uit de longlist elk vijf titels die kans maken op de Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Bij de genomineerden voor fictie en non-fictie prijkt ook het boek van Matthijs de Ridder over Paul van Ostaijen. 

 

Lees meer

Zijn kennis, lezen en rekenen overroepen in deze tijden van smartphones en internet? Onderwijsexpert en auteur Wouter Duyck gaat tijdens dit debat met Koen Pelleriaux (GO! onderwijs), Amir Bachrouri (voorzitter Vlaamse jongerenraad) en Freya Van den Bossche (Vlaams Parlementslid) op zoek naar antwoorden.⁠

Lees meer

Gaat het nieuwe jaar bij jou ook gepaard met het maken van goede voornemens? Wij tippen zes titels die je kunnen helpen om je doelen te behalen. Succes!

Lees meer

1-10 of 89


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling