Blog: Nieuws

Inleiding boekvoorstelling Paul Bogaert, ‘Zo kan het niet langer’

Ontdek hier de inleiding die Bart Van der Straeten gaf tijdens de presentatie van Zo kan het niet langer op 25 januari 2018.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Win een boekentrip: de winnaars zijn bekend!

Magda Tops en Liesa Molenaers winnen een fantastisch boekenpakket en Yvonne Schouten wint de citytrip naar het betoverende Porto.

Proficiat! 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Alexander Roose wint Prijs van het Spirituele Boek 2017 met 'De vrolijke wijsheid'

Vrijdag 13 oktober werden in Museum Dr. Guislain Gent de jaarlijkse Prijzen voor het Spirituele en het Religieuze boek 2017 uitgereikt, een initiatief van de beroepsorganisatie van uitgevers Medianetwerk Plus. De Prijs voor het Spirituele Boek werd uitgereikt aan Alexander Roose voor zijn boek De Vrolijke Wijsheid (Polis). 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
'God is een vluchteling': beste theologische boek van het jaar

Het boek God is een vluchteling van de filosoof David Dessin is in Nederland verkozen tot het beste theologische boek van het jaar. De prijs werd zaterdag uitgereikt tijdens de jaarlijkse Nacht van de Theologie.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Met Arnout Hauben in de voetsporen van acht vergeten Belgen

In het nieuwe avontuurlijke reisprogramma De helden van Arnout treedt Arnout Hauben in de voetsporen van Belgen die ooit het grote avontuur hebben opgezocht. En daarbij hoort het gelijknamige boek, uitgegeven bij Polis. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
'Een Ontgoocheling' bewerkt tot muziektheatervoorstelling en audiowandeling

De verschijning van Een ontgoocheling van Willem Elsschot gaat gepaard met een dubbelproject: theaterhuis Het nieuwstedelijk bewerkte de roman tot een muziektheatervoorstelling en een audiowandeling. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Frank Keizer genomineerd voor de eerste Poëziedebuutprijs Aan Zee

Frank Keizer, auteur van Onder normale omstandigheden, werd samen met drie andere jonge dichters genomineerd voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee. Op 5 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Hoe we ons geloof in de Europese Unie verliezen

In Na de kater schetst De Tijd-journalist en EU-correspondent Bart Haeck hoe de Griekse tragedie, de vluchtelingencrisis en de brexit iets heeft veranderd in Vlaanderen: ons ongebreidelde geloof in de Europese droom heeft een knauw gekregen. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Herontdek Elsschot

Een avondvullend programma ter gelegenheid van de 135ste verjaardag van Willem Elsschot.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
'Anagrammen van een blote keizer' maakt kans op de C. Buddingh’-prijs 2017

De C. Buddingh'-prijs is een Nederlandse poëzieprijs, die jaarlijks wordt toegekend aan het beste debuut in de Nederlandstalige poëzie. Anagrammen van een blote keizer van Tijl Nuyts is een van de vier genomineerde titels. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws

1-10 of 17

Pagina:
  1. 1
  2. 2

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies