Blog: Nieuws

Ontmoet de auteur: Mia Doornaert

Mia Doornaert peilt in haar boek Ontredderde republiek naar de diepere oorzaken van de malaise in Frankrijk. Haar meeslepende verhaal – van de monarchie tot de Revolutie, van Charles de Gaulle tot François Hollande, van de belle époque tot het einde van de exception française – doorweeft ze met eigen ervaringen en ontmoetingen.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
De vele vormen van liefde

Op 14 februari staat overal ter wereld de romantische liefde in de kijker. Bij Polis richten we onze blik altijd net een beetje verder. Vandaag vieren wij de vele verschillende vormen van liefde die in een hart kunnen huizen. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Polis viert poëzieweek 2017

De laatste donderdag van januari is traditiegetrouw de start van de Vlaams-Nederlandse poëzieweek. Ook Polis doet mee aan de feestelijkheden en selecteerde voor jou een paar bijzondere uitgaven.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Carmien Michels wint Europees Kampioenschap Poetry Slam

Carmien Michels, auteur van Vraag het aan de bliksem, won dit weekend het Europees kampioenschap Poetry Slam.  Ze mag binnenkort in Parijs deelnemen aan het Wereldkampioenschap. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Ruth Lasters genomineerd voor VSB Poëzieprijs 2017

Lichtmeters van Ruth Lasters werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2017, dé prijs voor Nederlandstalige poëzie die ieder jaar wordt uitgereikt aan de beste Nederlandstalige dichtbundel van het voorgaande jaar.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Paul Van Ostaijen signeert op de Boekenbeurs

In april 1916 debuteerde de twintigjarige dichter Paul van Ostaijen met Music-Hall. Tijdens deze editie van de Boekenbeurs kan je jouw kopie door hem laten signeren. Onmogelijk? Helemaal niet! Op de stand van Bol.com (hal 4, stand 407) wordt je boek gesigneerd door middel van een hoogtechnologische robotarm. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
De herontdekking van Willem Elsschot

Willem Elsschot is een van de belangrijkste Nederlandstalige schrijvers van de twintigste eeuw. Het werk van Elsschot heeft nog niet aan kracht ingeboet en is, zeker bij jonge lezers, aan een herontdekking toe. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws

7 artikel(en)


 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies