Op 14 februari staat overal ter wereld de romantische liefde in de kijker. Bij Polis richten we onze blik altijd net een beetje verder. Vandaag vieren wij de vele verschillende vormen van liefde die in een hart kunnen huizen. Een selectie:

1. De liefde voor je kind

 

De liefde van een ouder voor zijn kind is allesomvattend en blijft ondanks gemaakte keuzes of omstandigheden overeind. In Nour, waarom zag ik het niet aankomen? geeft Rachid Benzine ons een inkijk in de intieme correspondentie tussen een vader en zijn dochter. Ze hebben niets meer met elkaar gemeen, behalve de liefde.

Benieuwd naar meer? Op 22 februari kan je om 20 u. terecht in KVS Brussel voor de boekvoorstelling. Béatrice Delvaux gaat dan in gesprek met Rachid Benzine. Met bijdragen van Yamila Idrissi, Stefan Hertmans en Ikram Aoulad. Inschrijven kan via marketing@polis.be.

2. De liefde voor een land

 

Het was de liefde die Mia Doornaert bracht tot het schrijven van Ontredderde republiek. Zoektocht naar de ziel van Frankrijk. De diepe genegenheid die de gewezen correspondente voelt voor het land weerhield haar er niet van een scherpe analyse te maken van de identiteitscrisis waarmee onze zuiderburen lijken te worstelen. Ontredderde republiek is een must read voor iedereen die la douce France een warm hart toedraagt. 

3. De liefde voor de poëzie

 

De Antwerpse dichter-troubadour Peter Holvoet-Hanssen is zot. Zot van poëzie. Zo zot van poëzie dat hij samen met kunstenaar Brecht Evens een heuse schatkaart maakte. De Wereld van de Poëzie in kaart nodigt je uit je eigen poëtische pad te volgen en van dichter naar dichter te zwerven. 

4. De liefde voor de lach

 

Polly Dewit houdt van moeders, van minnaars en van mannen. Bovenal houdt Polly Dewit van de lach. De bevrijdende, zelfrelativerende lach die het ingewikkelde hedendaagse leven draaglijk maakt. Deel de Pertinenties van Polly Dewit met je zus, je buur, je moeder, minnaar, man en lach. Samen. Want lachen is liefde. En liefde is waar het allemaal om draait op 14 februari.

 

Op de hoogte blijven van onze tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook