In het nieuw avontuurlijk reisprogramma De helden van Arnout, treedt Arnout Hauben in de voetsporen van Belgen die ooit het grote avontuur hebben opgezocht, mensen die we nu nog nauwelijks of helemaal niet meer kennen. Zij trokken weg onder de kerktoren en kozen voor een onzeker bestaan in de wijde wereld. Het waren gewone mensen, en toch hebben zij uitzonderlijke prestaties neergezet.

Toen Arnout Hauben hun dagboeken en brieven ontdekte, ging zijn jongenshart sneller slaan en besloot hij om ze een voor een achterna te reizen, soms eeuwen later, op zoek naar hun verhaal.

Met cameraman Jasper Stoefs aan zijn zijde volgt Arnout Hauben onder anderen een missionaris die op bezoek ging bij de Plathoofdindianen in de Rocky Mountains en reist hij naar Mongolië in het spoor van een dertiende-eeuwse Vlaming die een speciale boodschap had voor de Mongoolse heerser Khan.

Bij het tv-programma hoort ook het gelijknamige boek, uitgegeven bij Polis. Hiervoor werkte Arnout Hauben samen met Eric Rinckhout, voormalig cultuurredacteur bij De Morgen en auteur van twee boeken over Willem Elsschot. 

Kijktip: De helden van Arnout om 20.40 u op Eén.

Leestip

De helden van Arnout is een levendig reisverslag vol historische achtergrondinformatie. Arnout neemt de lezer mee op zijn reizen in het spoor van acht Belgische avonturiers. Hij bezoekt plekken waar de acht lang geleden een stuk persoonlijke geschiedenis hebben achtergelaten en beschrijft op meesterlijke wijze hun levensverhaal. Het boek is de perfecte aanvulling op het tv-programma.

Bestel nu