Nooit meer thuis Annelies D'Hulster
Paperback
ISBN 978-94-6310-087-8
€ 22,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

Annelies D’Hulster stapte mee in het verhaal van de duizenden West-Afrikaanse migranten die jaarlijks ons continent bereiken. Ze reisde in haar eentje door Gambia, Senegal en Mauritanië, trok door Mali en Burkina Faso tot aan de woestijn van Agadez in Niger. Samen met de migranten kroop ze door het oog van de naald.

Nooit meer thuis is een even woest als ontroerend boek waarin een jonge westerse vrouw tracht te begrijpen waarom de mensen die ze tegenkomt alles op het spel zetten. Het gaat ver voorbij de statistieken en journalistieke clichés. Nooit meer thuis beschrijft de harde werkelijkheid die de migranten op de zandwegen van het donkere continent beleven.

Over de auteur

Over de auteur

Annelies D’Hulster (1984) studeerde Moraalwetenschappen en Ontwikkelingssamenwerking. Ze was coördinator van VIA vzw, die internationale interculturele uitwisselingen organiseert. Ze werkte als vrijwilliger in Zuid-Afrika, Oeganda, Tanzania en Peru. De afgelopen jaren schreef ze ook voor Mo.be en deredactie.be. Zie www.nooitmeerthuis.be.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Annelies D'Hulster
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-087-8
Cover typePaperback
Formaat140 x 215
Aantal pagina's392
Publicatiedatum3 mei 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Nooit meer thuis zuigt de lezer diep in de leefwereld van wie al te dikwijls kille cijfers en vage beelden geworden zijn: de Afrikanen die wanhopig willen overleven en daarvoor het regenwoud, de woestijn en de wildste zeeën trotseren. Het is moedig dat een jonge schrijfster, gedreven door haar mens-zijn, dat doet. Het is vooral noodzakelijk."

Peter Verlinden

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies