Ongelijkheid Anthony B. Atkinson
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-039-7
€ 29,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

Ongelijkheid maakt de samenleving kapot. Volgens de wereldvermaarde econoom Anthony Atkinson kunnen we veel meer veranderen dan de sceptici ons voorhouden. In Ongelijkheid stelt hij concrete maatregelen voor. Onze economie verandert razendsnel en de meerderheid van de bevolking ondervindt daar de gevolgen van. Het probleem is niet alleen dat de rijken rijker worden, we slagen er ook niet in om armoede aan te pakken. Volgens Atkinson volstaan meer belastingen niet, zal staatsinterventie de economie niet doen krimpen en verhindert de globalisering ons niet om actie te ondernemen. Atkinson formuleert nieuwe, ambitieuze ideeën over technologie, arbeidsmarkt, sociale zekerheid, kapitaal en belastingen.  

Nobelprijskandidaat Anthony Atkinson is, in de woorden van Thomas Piketty, ‘de godfather van het onderzoek naar inkomens en rijkdom’. Met Ongelijkheid heeft hij een hoopvol en stevig onderbouwd pleidooi voor concrete, politieke actie geschreven.

Over de auteur

Over de auteur

Sir Anthony B. Atkinson (1944) is een Brits econoom, verbonden aan de universiteit van Oxford en de London School of Economics. Hij heeft baanbrekend onderzoek verricht over armoede en ongelijkheid. Momenteel onderzoekt hij grote inkomens en de wereldwijde toename van ongelijkheid. Hij was een van de leermeesters van Thomas Piketty en werkte onder meer samen met Nobelprijswinnaar economie Joseph Stiglitz. www.tony-atkinson.com

Details

Extra informatie

Auteur(s)Anthony B. Atkinson
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-039-7
Gewicht754g
Cover typePaperback met flappen
Formaat150 x 230
Aantal pagina's448
Publicatiedatum16 nov. 2015
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Tony Atkinson, in vele opzichten de vader van het moderne onderzoek naar ongelijkheid, heeft een fantastisch nieuw boek geschreven."

The New York Times

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies