Staat van terreur Pieter Van Ostaeyen
Paperback
ISBN 978-94-6310-171-4
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

Met brutaal geweld over de hele wereld – Parijs, Beiroet, Egypte en Turkije – bewijst IS helaas dat het de grootste bedreiging blijft die we vandaag ervaren. Enkele duizenden Europeanen zijn naar Syrië en Irak getrokken om mee te vechten met het kalifaat. Onder hen ook jongeren van hier, van Kortrijk, Brussel en Antwerpen. Oliedollars, shariafundamentalisme, oorlogsvrijwilligers en een schrijnend machtsvacuüm maken van het Midden-Oosten een enorm kruitvat.

Pieter Van Ostaeyen schetst in Staat van terreur een revelerend beeld van de islamitische jihad, de verhoudingen tussen IS, Al Qaeda en de Syriëstrijders van bij ons. Zonder een scherp inzicht in de geschiedenis en een breed referentiekader valt het conflict niet te begrijpen. Pieter Van Ostaeyen beschrijft dit kluwen van geweld, religieuze tegenstellingen en rauwe geschiedenis vaardig en gedreven, en hij vertelt ook wat er na de aanslagen in Parijs is veranderd.

Herwerkte en geactualiseerde versie van het eerder verschenen Van kruistochten tot kalifaat.

Over de auteur

Over de auteur

Pieter Van Ostaeyen (1977) is historicus en arabist. Hij is een internationaal gerenommeerd kenner van de conflicten in het Midden-Oosten en volgt sinds het begin de Syrische burgeroorlog en de beruchte Syriëstrijders op de voet. pietervanostaeyen.wordpress.com

Details

Extra informatie

Auteur(s)Pieter Van Ostaeyen
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-171-4
Gewicht281g
Cover typePaperback
Formaat140 x 215
Aantal pagina's176
Publicatiedatum6 jul. 2016
Koop online bij: Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies