Tussen de plooien

Rik Van Cauwelaert
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-030-4
Tussen de plooien Rik Van Cauwelaert
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-030-4
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

In Tussen de plooien komt een stoet van veelal onbekende, soms vergeten figuren tot leven die tussen de plooien van de vaderlandse geschiedenis vielen. Rik Van Cauwelaert vertelt op meeslepende wijze hoe de achterkant van de geschiedenis vaak boeiender is dan de voorkant.

Wat deed de jonge Belgische dichter Léon Kochnitzky met de Italiaanse bard Gabriele d’Annunzio in Fiume? Wat hebben de CIA en het Europacollege in Brugge met elkaar gemeen? Waarom schreef Hendrik de Man een open brief aan Leopold III om de ter dood veroordeelde collaborateur Robert Poulet in bescherming te nemen? Wat deed de Canadese kanonnenbouwer Gerald Bull in Brussel en waarom werd hij vermoord? Waarom werden de billen van de Vlaamsgezinde Mechelse liberaal Armand de Perceval op een negentiende-eeuws muntstuk geslagen? Hoe kon een broodjeaapverhaal als dat van de Roze Balletten er bij het publiek in gaan als koek?

Over de auteur

Over de auteur

Rik Van Cauwelaert (1950) was hoofdredacteur en directeur van het weekblad Knack en is nu columnist van de krant De Tijd. Hij staat bekend om zijn scherpe analyses in zijn wekelijkse columns en regelmatige commentaren op radio en tv. In 2012 verscheen Ils nous ont pris la Flandre. Waals socialisme en Belgische illusies.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Rik Van Cauwelaert
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-030-4
Cover typePaperback met flappen
Formaat135 x 200
Aantal pagina's224
Publicatiedatum13 okt. 2015
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies