Vaarwel en beste wensen Pier Paolo Pasolini
Paperback
ISBN 978-94-6310-118-9
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 22 jun. 2016

- +
OF
Korte inhoud

Details

Pier Paolo Pasolini blijft fascineren. Ruim veertig jaar na zijn gruwelijke dood – de moord blijft onopgelost – vormt het oeuvre van de grote Italiaanse schrijver, dichter en filmmaker nog steeds een inspiratiebron. Vooral zijn latere poëzie en maatschappijkritische werk staan weer volop in de belangstelling. In de jaren zestig en zeventig ontpopte Pasolini zich als een moedig en gepassioneerd criticus van de consumptiemaatschappij. Zijn beruchte polemische teksten over thema’s als abortus, drugs, mannen met lang haar, het nieuwe fascisme, terrorisme, de bourgeoisie en de studentenbeweging, waren rechts én links een doorn in het oog. Als een visionair voorzag hij de ‘loden jaren’ van het Italiaanse terrorisme, de verburgerlijking, verharding en culturele homogenisering van de westerse wereld, en de cynische mediapolitiek van Berlusconi.

Voor deze bloemlezing koos en vertaalde Piet Joostens de mooiste en belangrijkste teksten uit deze periode, nooit eerder vertaalde polemieken uit de Scritti corsari en de Lettere luterane, en vulde die aan met nieuwe vertalingen van inmiddels klassieke gedichten.

Over de auteur

Over de auteur

Pier Paolo Pasolini (1922-1975) wordt herinnerd om zijn rauwe, gedurfde en poëtische films, zoals Accatone, Het Evangelie volgens Mattheüs, Edipo Re, Teorema, Il Decameron en Salò. Voor, tijdens en na het filmen werkte Pasolini vol overgave aan proza, poëzie en kritische essays.


Piet Joostens (1972) is auteur, vertaler en programmamaker in het Brusselse literatuurhuis Passa Porta. In 2012 verscheen zijn essay Over de vriend, volgens De Groene Amsterdammer ‘een erudiete, eerlijke en begeesterde studie naar de rol en de betekenis van de vriend, in de literatuur, de geschiedenis en de maatschappij van nu’.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Pier Paolo Pasolini
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-118-9
Cover typePaperback
Formaat140 x 215
Aantal pagina's200
Publicatiedatum22 jun. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Pasolini is ongetwijfeld de meest opmerkelijke figuur uit de naoorlogse Italiaanse kunst en letteren. Zijn poëzie vormt een belangrijk onderdeel van zijn trotse, gepassioneerde en historisch kwetsbare oeuvre, een oeuvre dat in en met de geschiedenis groeide en dat de tragische reis van zijn sensibiliteit weerspiegelt."

Susan Sontag

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2019 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies