Van onzen correspondent C.J. en M.C. Aarts-Van Etten
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-170-7
€ 24,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

Van onzen correspondent bevat de artikelen die Willem Elsschot in de jaren 1918-1922 schreef voor de Nieuwe Rotterdamsche Courant. Ze zijn bijeengezocht en van een geschiedenis voorzien door C.J. Aarts en M.C. van Etten.

Bijna niemand weet dat Willem Elsschot kort na de Eerste Wereldoorlog een paar jaar de Antwerpse correspondent van de Nieuwe Rotterdamsche Courant was. Elsschot brengt nuchter verslag uit, maar laat zijn sarcastisch commentaar niet achterwege. Terwijl Antwerpen herrijst, heeft Elsschot een scherp oog voor alle ellende van de bevolking: de woningnood, de voedselschaarste, de afbladderende verf, de werkloosheid. Bovenal was Elsschot er zich steeds van bewust dat hij zijn bijdragen aan de Nieuwe Rotterdamsche Courant schreef voor Nederlandse lezers.

C.J. Aarts en M.C. van Etten schetsen in dit prachtig vormgegeven en geïllustreerde boek hun fascinerende zoektocht naar de journalist Willem Elsschot. Van onzen correspondent is dan ook een verrassende aanvulling bij de biografie van deze grote schrijver.

Over de auteur

Over de auteur

Willem Elsschot (1882–1960) is de beroemde auteur van een klein, maar fijnzinnig literair oeuvre. Zijn journalistiek werk is tot nu toe nauwelijks bekend.


C.J. Aarts (1947) en M.C. van Etten (1948) zijn de samenstellers van de uitgeverijgeschiedenis 175 jaar Nijgh & Van Ditmar (2012) en van een tiental bloemlezingen, waaronder de zeer succesvolle bloemlezing Domweg gelukkig, in de Dapperstraat (1990).

Details

Extra informatie

Auteur(s) C.J. en M.C. Aarts-Van Etten
Illustrator Nee
ISBN 978-94-6310-170-7
Gewicht 1g
Cover type Paperback met flappen
Formaat 150 x 230
Aantal pagina's 240
Geplande publicatiedatum 24 mei 2017
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Zeer goed zijn ook de stukken voor de NRC. Ze zouden morgen geplaatst kunnen worden. Van welke bijdragen uit 1919 kan dat gezegd worden? Het pleit voor de NRC van die tijd dat men die stukken opnam."

Karel van het Reve over Willem Elsschot

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies