Vechten voor werk Meryame Kitir
Paperback
ISBN 978-94-6310-350-3
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

Werk speelt een hoofdrol in ons leven. Het brengt geld op, zorgt voor structuur en sociale contacten, geeft ons de kans om ons te ontplooien en bij te dragen aan de samenleving. Iederéén moet kunnen werken. Daarom wil Meryame Kitir de werkloosheid afschaffen. Te veel mensen vallen vandaag uit de boot, die moeten we weer aan boord hijsen.

 

Die strijd voor meer werk gaat hand in hand met de strijd voor menselijk werk. Kitir weet waarover ze spreekt. Als dochter van een mijnwerker en voormalig arbeidster van Ford Genk (waar ze ook als parlementslid één dag per week bleef werken) heeft ze op de eerste rij gezien hoe fel de arbeidsmarkt is veranderd. De tijd dat we onze hele loopbaan bij één werkgever bleven, die is voorbij. Jobzekerheid moet werkzekerheid worden. De technologie en de globalisering doen jobs veranderen en zelfs verdwijnen, en doen nieuwe jobs ontstaan. Die evolutie houden we niet tegen. Maar hoe radicaal de arbeidsmarkt ook verandert, mensen hebben altijd en overal recht op een fatsoenlijk loon en een stevige sociale bescherming.

 

In Vechten voor werk vertelt Meryame Kitir rechtuit hoe we meer mensen aan het werk kunnen helpen. Echt werk. Volwaardig werk. Menselijk werk.

 

Over de auteur

Over de auteur

Meryame Kitir (1980) was jarenlang arbeidster en vakbondsafgevaardigde bij Ford Genk. Sinds 2006 is zij actief in de politiek voor sp.a, als gemeenteraadslid en als federaal volksvertegenwoordiger in de Kamer. In 2015 werd ze fractieleider van sp.a in de Kamer.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Meryame Kitir
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-350-3
Cover typePaperback
Formaat135 x 200
Aantal pagina's224
Geplande publicatiedatum12 apr. 2019
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies