Vergeten vrouwen Jan van den Berghe
Hardcover
ISBN 978-94-6310-139-4
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

Vergeten vrouwen onthult het mysterie en de macht van de vrouwelijke geest. Jan van den Berghe haalt een zeventigtal Belgische vrouwen uit de vergetelheid. Vrouwen die stuk voor stuk hun mannetje hebben gestaan, hun wereld hebben ontdekt, het lot hebben getart en grenzen hebben verlegd. In dit meeslepende boek wekt Jan van den Berghe stoutmoedige vrouwen tot leven. Van heilige vrouwen en oorlogsheldinnen tot ontdekkingsreizigsters en zakenvrouwen. Van rebellen en kunstenaressen tot politieke pasionaria’s.

Vergeten vrouwen is een uniek boek dat vrouwelijk talent door de eeuwen heen onder de aandacht van het grote publiek brengt.

Met verhalen over: Isabelle Blume, Lucienne Michielsens, Lucie Dejardin, Maria Huxley-Nys, Marie Popelin, Emilie Claeys, Isala Van Diest, Marthe Donas, Akarova, Anna Boch, Marie-Elisabeth Belpaire, Vina Bovy, Ricki Mayer, Juliette Folville, Marie Moke, Honorine Deschrijver, Johanna Courtmans-Berchmans, Maria Doolaeghe, Andrée de Jongh, Christine de Lalaing, Jeanne de Bellem, Isabella de Moerloose, Jean-Marie Artois en vele anderen.

Over de auteur

Over de auteur

Jan van den Berghe (1942) is journalist, auteur en tv-maker. Hij vertaalde werk van onder anderen Strindberg en Ibsen en werkte als eindredacteur voor onder meer Royalty, Histories en Kwesties. Hij schreef ook boeken over sport (Keihard), vrouwen (Glorieuze wijven en duivelinnen) en de monarchie (De stoeterij van Europa. De Coburgs en hun klim naar de macht) én acteerde in films en series. In 2013 verscheen De artistieke uppercut, over de innige relatie tussen boksen en kunst.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jan van den Berghe
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-139-4
Gewicht1005g
Cover typeHardcover
Formaat150 x 230
Aantal pagina's496
Publicatiedatum31 aug. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Jan van den Berghe is een van de beste pennen in de Lage Landen en een raconteur sans pareil."

Rik van Cauwelaert over Jan van den Berghe

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies