Verman je Filip Rogiers
Hardcover
ISBN 978-94-6310-015-1
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 7 sep. 2015

- +
OF
Korte inhoud

Details

‘Waarom we niet gelukkig kunnen zijn? Het stond als een lichtreclame aan de binnenkant van zijn achterhoofd te lezen. Het leek de titel van een bestseller, van het soort waarvan magazines en bookstores in deze onzekere, naar antwoorden snakkende tijden uitpuil- den. Absurde overvloed, verman je.’

 De vierendertigjarige Hofman snakt naar verandering. Jarenlang heeft hij leerkrachten met een burn-out begeleid tot hij zichzelf een feilloze mensenkennis toedichtte. Die overmoed doet hem struikelen. Maar Hofman krijgt een tweede kans. Zijn leven neemt een hoge vlucht dankzij het voor- uitzicht op een goed betaalde baan en door de ontmoeting met een vrouw, Anita. Hofman laaft zich aan de illusie van de perfect match, acht zichzelf een meester in cartesiaanse precisie in werk en relatie.

Tot de werkelijkheid met hem begint te dollen en hem genadeloos teruggooit op die ene vraag: is zijn leven iets anders dan een langgerekt vluchtmisdrijf ?

 

Over de auteur

Over de auteur

Filip Rogiers (1966) debuteerde in 1998 in het Nieuw Wereld Tijdschrift. Hij stond in de verhalenbundel Mooie jonge honden. Nieuw Vlaams literair talent (2003) en is de auteur van het essay Eigen schuld eerst. Wat we niet willen horen over extreem-rechts in Vlaanderen (2001) en van  Buurtpatrouille. Hoe Vlaanderen aan een nieuwe eeuw begint (2004). Zijn verhalenbundel Nauwelijks lichaam (2011) werd bekroond met de Debuutprijs 2012. Het poëzietijdschrift Het Liegend Konijn publiceerde eerder gedichten van zijn hand.  

Details

Extra informatie

Auteur(s)Filip Rogiers
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-015-1
Cover typeHardcover
Formaat135 x 200
Aantal pagina's176
Publicatiedatum7 sep. 2015
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Voortdurend stuit je op trefzekere formuleringen, getuigend van een messcherp psychologisch doorzicht. Een uitstekende roman, die Rogiers met vaste hand naar een navrant einde leidt."

De Morgen

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies