Viersprong Geertrui Daem
ISBN 978-94-6310-010-6
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

De golden sixties. Vier ongehuwde zussen, Mariëtte, Louise, Estelle en Judith, baten in een Vlaamse provinciestad het pension Viersprong uit en proberen zo in hun levensonderhoud te voorzien. Het deftige etablissement is voor de zussen, die erg verschillen in leeftijd en karakter, een veilige, besloten haven die hun heel wat aanzien geeft. Maar tegelijk blijkt hun kleine wereld ook een beklemmend keurslijf waaruit ze met moeite kunnen losbreken. De schone schijn kan niet langer worden opgehouden wanneer de flamboyante Estelle beweert zwanger te zijn.

Viersprong is het tragikomische verhaal van vier vrouwen die zich in een snel evoluerende en overwegend mannelijke maatschappij staande proberen te houden. De kleurrijke pensiongasten van verschillende rang, stand en overtuiging confronteren hen met een veranderende buitenwereld, en met – wat misschien nog meer bedreigend is – hun eigen verlangens en verwachtingen.

Over de auteur

Over de auteur

Geertrui Daem (1952) schreef sinds haar debuut in 1992 Boniface, verhalen, romans en toneel, waarvoor ze meermaals literair werd bekroond. Ze schrijft over ontwrichte gezinnen en mensen die meer van het leven verwachten dan ze krijgen. Van haar verscheen onder meer De meisjeskamer, Het moederskind, Een vader voor Elizabeth, Het verdeelde huis, Koud en Olympia. In 2011 verscheen De bedlegerige, dat in 2016 wordt verfilmd.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Geertrui Daem
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-010-6
Cover typeNee
Formaat135 x 200
Aantal pagina's208
Publicatiedatum26 jan. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Met haar wonderlijke laconieke manier van vertellen bereikt Daem intensiteit en spanning."

Trouw over Geertrui Daem

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies