Vraag het aan de bliksem Carmien Michels
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-014-4
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

- +
OF
Korte inhoud

Details

Een weergaloze coming-of-ageroman

Danny is de eerlijkste jongen van de wereld. Hij houdt van alle mensen om zich heen, zeker als ze hem van pas komen. Hij is ook ontzettend behulpzaam, hij helpt het lot graag een handje. We kunnen het alleen maar betreuren dat de hond van de bovenbuurvrouw daarbij het loodje moest leggen. Het leven is een spel, waarbij elke zet telt. Danny laat geen enkele kans onbenut om op te klimmen. Zijn vermoeide ouders zijn een eeuwige inspiratiebron. Hij beschrijft ze dan ook met tragisch leedvermaak. Zijn relaas is steeds zo oprecht als de omstandigheden van hem vragen.

Vraag het aan de bliksem is een weergaloze roman waarin de optimistische en vindingrijke Danny begerig aan zijn toekomst timmert. Geregeld botsen zijn ambities en vloeibare moraal met zijn schuldgevoel en kwetsbaarheid. Hunkerend naar een groter geheel toetst hij zijn verhaal aan de geschiedenis.

Over de auteur

Over de auteur

Carmien Michels (1990) studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Sindsdien danst ze tussen pen en podium. Haar debuutroman We zijn water (2013) haalde de shortlist van de Debuutprijs en De Bronzen Uil 2014. Datzelfde jaar won ze de publieksprijs van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam. Ze werkt samen met artiesten van alle slag en verovert stilaan harten in het buitenland. Met haar kersverse organisatie ARType vzw creëert ze de muziektheatervoorstelling BARTóK, een onstuimige zoektocht naar een universele moedertaal. Kortverhalen en poëzie van Carmien verschenen in literaire tijdschriften als Das Magazin, De Gids en de brochure van de Taalunie. www.carmienmichels.be

Details

Extra informatie

Auteur(s)Carmien Michels
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-014-4
Cover typePaperback met flappen
Formaat140 x 215
Aantal pagina's224
Publicatiedatum7 sep. 2015
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Delicate, soms bijna tedere observaties en zorgvuldig in scène gebrachte anekdotiek."

De Morgen

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies