Waarom ik de Indianen wil redden Karl Van den Broeck
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-086-1
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 3 mei 2016

- +
OF
Korte inhoud

Details

Sitting Bull verpersoonlijkt het mysterie dat rond de Indianen hangt. Een van de weinige blanken die het vertrouwen van het legendarische opperhoofd genoten, was pater Pieter-Jan De Smet, een jezuïet uit Dendermonde die de Indianen kwam redden. Het woeste verhaal van die twee mannen is overrompelend. Karl van den Broeck gaat op zoek naar de waarheid achter de mythe.

Als kind speelde Karl van den Broeck de overwinningen na die Sitting Bull behaalde op generaal Custer. Als jonge snaak ijverde hij mee voor de vrijlating van de Amerikaans-Indiaanse activist Leonard Peltier. Als journalist begreep hij al snel dat niemand zit te wachten op artikels over de Indianen. Hij putte moed uit de ontdekking dat vanuit zijn geboorteplaats Turnhout een vermetele poging werd ondernomen om de Indianen in de VS te behoeden voor uitroeiing, en hij begon aan een ‘kruistocht’ die hem moest leiden naar het crucifix dat Sitting Bull kreeg van de Belgische ‘zwartrok’ pater De Smet. Onderweg hoopte hij een antwoord te vinden op de vraag uit de titel van dit boek. Een vraag waar u, lezer, ongetwijfeld ook mee worstelt.

Over de auteur

Over de auteur

Karl van den Broeck (1966) was chef cultuur bij De Morgen en hoofdredacteur van Knack. Nu verdeelt hij zijn aandacht over de onafhankelijke nieuwssite voor onderzoeksjournalistiek Apache.be en BOZAR, waar hij debatten over cultuur en samenleving organiseert. Samen met Astrid Wittebolle schreef hij De Non-comgeneratie (1997). In 2014 publiceerde hij De echte vader van de pil, over dokter Nand Peeters.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Karl Van den Broeck
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-086-1
Cover typePaperback met flappen
Formaat140 x 215
Aantal pagina's328
Publicatiedatum3 mei 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"In dit boek gaan de Dakota Badlands en de Kempen naadloos in elkaar over. Het is het verslag van een queeste, een van jongensdromen opgetrokken memoriaal voor Pieter-Jan De Smet. Karl van den Broeck zat erbij toen de grote zwartrok de vredespijp rookte met de Lakota-chefs Sitting Bull en Two Bears."

Rik Van Cauwelaert

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies