Wat kan ik leren van de taoïsten? Jan De Meyer
ISBN 978-94-6310-559-0
€ 20,00
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie

Geplande publicatiedatum: 27 nov. 2020

Pre-order dit product.
- +

Korte inhoud

Details

In vijftig eenvoudig toegelichte citaten uit de klassieke teksten van het daoïsme (taoïsme) maken we kennis met de essentie van deze fascinerende en ondanks alles nog steeds springlevende levensbeschouwing.

Wat is de Weg (Dao), die in het taoïsme centraal staat, en waarom is het zo moeilijk er iets zinnigs over te zeggen? Waarom is ‘niet-doen’ de beste manier om iets te doen? Wat is de plaats van de mens in natuur en kosmos, en waren de taoïsten de eerste ecologisten? Wat kunnen we leren van het water en van zuigelingen? Waarom is het nuttig om nutteloos te zijn? Waarom is relativeren zo heilzaam? Wat doet de taoïstische levenskunstenaar wanneer hij niet droomt dat hij een vlinder is?

Iedereen die de eigenheid van een van de pijlers van de Chinese cultuur beter wil begrijpen, zal in dit boek veel waardevols ontdekken. Ook al werden de taoïstische klassieken ruim twee millennia geleden samengesteld, ze werken ook vandaag nog inspirerend door hun onconventionele kijk op de werkelijkheid. Het taoïsme is de drager van een universele boodschap, waarin alles draait om vitaliteit en creativiteit, harmonie en geweldloosheid, en het breken met verstikkende conformismen.

Over de auteur

Over de auteur


Jan De Meyer (1961) is sinoloog en literair vertaler. Hij bestudeert het taoïsme al bijna veertig jaar en vertaalde o.m. de taoïstische klassieken Liezi en Wunengzi (‘Nietskunner’).

Details

Extra informatie

Auteur(s)Jan De Meyer
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-559-0
Cover typeNee
Formaat125 x 200
Aantal pagina's288
Geplande publicatiedatum27 nov. 2020
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2020 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies