Willem Elsschot. Dichter Koen Rymenants, Carl De Strycker
Paperback
ISBN 978-94-6310-290-2
€ 22,50
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

Wie Elsschot zegt, denkt niet meteen aan poëzie. Toch zijn het juist enkele van zijn dichtregels die iedereen zal herkennen: ‘tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren’, bijvoorbeeld. Willem Elsschot. Dichter bevat alle gedichten uit Elsschots enige bundel. Een select gezelschap van vijfentwintig scherpzinnige lezers geeft er commentaar bij, aangevoerd door Elsschotkenner Koen Rymenants en poëzie-expert Carl de Strycker. Ze verhelderen Elsschots proza met behulp van zijn poëzie en omgekeerd. Ze tonen ons Elsschot als gelegenheidsdichter en -vertaler en brengen onvermoede verwantschappen aan het licht: met Guido Gezelle en de gezusters Loveling, de Bijbel en Victor Hugo, maar ook met Herman de Coninck en Kees van Kooten.
Over de auteurs

Over de auteurs

Koen Rymenants (1977) studeerde Nederlands, Engels en literatuurwetenschap aan de KU Leuven. Hij promoveerde op een proefschrift over Elsschot: Een hoopje vuil in de feestzaal. Facetten van het proza van Willem Elsschot (2009). Hij publiceert over moderne en hedendaagse Nederlandse literatuur, behoort tot de kernredactie van het tijdschrift Spiegel der Letteren en is bestuurslid van het Willem Elsschot Genootschap.


 

Carl de Strycker (1981) is directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant. Hij promoveerde op een proefschrift over de invloed van Paul Celan op de Nederlandstalige poëzie: Celan auseinandergeschrieben (2012). Met Yra van Dijk en Maarten De Pourcq stelde hij het boek Draden in het donker. Intertekstualiteit in theorie en praktijk (2013) samen.
Details

Extra informatie

Auteur(s)Carl De Strycker, Koen Rymenants
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-290-2
Gewicht1g
Cover typePaperback
Formaat140 x 215
Aantal pagina's304
Geplande publicatiedatum6 okt. 2017
Koop online bij: Bol.com

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies