Wolfgang Amadé Yves Knockaert
Hardcover
ISBN 978-94-6310-002-1
€ 29,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Voorl. uitverkocht


Korte inhoud

Details

Wolfgang Amadé, zo tekende Mozart zijn brieven. Op basis van zijn correspondentie schetst Yves Knockaert het verrassende portret van Mozart, ontdaan van de mythe. Mozart was een geniaal componist, maar tegelijk een gewone mens met leuke en minder aangename karaktertrekken. Uit zijn leven en zijn brieven komt ook een man naar voren die een kind van zijn tijd was. Iemand die vrij wilde zijn ten koste van alles. Zijn persoonlijke visie op wat muziek moet zijn heeft Mozart uitgebreid beschreven in zijn brieven. Yves Knockaert geeft een totaalbeeld van Mozart en slaagt er wonderwel in om de origina- liteit en de blijvende schoonheid van zijn muziek te beschrijven.

Wolfgang Amadé gaat niet over de bovenaardse Amadeus, maar over de mens die Mozart geweest is. Net zoals zijn muziek op een authentieke manier wordt uitgevoerd, beschrijft Yves Knockaert in Wolfgang Amadé het leven van Mozart op een authentieke en op feiten gebaseerde wijze.

Over de auteur

Over de auteur

Musicoloog Yves Knockaert is als onderzoeker verbonden aan het Lemmensinstituut en is momenteel ook diensthoofd Internationalisering (LUCA). Hij werkte bij Radio 3 (de voorloper van Klara), schreef concertinleidingen en brochures, geeft lezingen over klassieke en nieuwe muziek, en publiceerde in tal van tijdschriften en boeken. Hij bereidt een doctoraatsonderzoek voor over de muziek van Wolfgang Rihm (KU Leuven & LUCA).

Details

Extra informatie

Auteur(s) Yves Knockaert
Illustrator Nee
ISBN 978-94-6310-002-1
Gewicht 765g
Cover type Hardcover
Formaat 150 x 230
Aantal pagina's 342
Publicatiedatum 13 okt. 2015
Koop online bij: Standaard Boekhandel

"Yves Knockaert gaat op zoek naar de ware Wolfgang Amadé die Mozart was. Hij schrijft een authentieke biografie over de mens en de kunstenaar Mozart en doorprikt daarmee de vele mythes en het mysterie van Amadeus. Aan de hand van brieven, documenten en feiten, ontdekt u het meeslepende levensverhaal van een gewone mens die simpelweg geniaal was als componist."

Jerry Aerts, directeur van deSingel

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies