Zwijgen Ingrid Vander Veken
Paperback met flappen
ISBN 978-94-6310-088-5
€ 19,95
incl. BTW

Beschikbaarheid: Leverbaar

Publicatiedatum: 23 feb. 2016

- +
OF
Korte inhoud

Details

Waarom botst elke vraag over de Tweede Wereldoorlog op de wrokkige stilte van een vader? Waarom krijgt een vijfjarig meisje een pop die als twee druppels water op haar moeder lijkt? En wat gebeurde er met de oom van wie elk spoor zo zorgvuldig is uitgewist? Ingrid Vander Veken schrijft over wat haar ouders altijd hebben verzwegen. Hoe de grote geschiedenis samenviel met de kleine, een wereldoorlog doorklonk in de intiemste oorlog denkbaar. En hoe, meer dan de keuze voor het verkeerde kamp of een verboden liefde, het zwijgen daarover levens bepaalde. Want wat onbespreekbaar blijft, wordt uiteindelijk onomkeerbaar.

Zwijgen is een precieus boek over waarheid en leugen, over keuzes en hun gevolgen. Over wat in talloze families werd en nog steeds wordt toegedekt.

Over de auteur

Over de auteur

Ingrid Vander Veken schreef theater en scenario’s, twee jeugdboeken en twee verhalenbundels, vier romans (Papavers, Nieuwe mannen, nieuwe vrouwen, Dubbelspoor en Aankomen in Bali) en een dagboek, Zestig.  Haar professionele ervaring als journaliste en columniste geeft zij door als docente Culturele Verslaggeving aan het Conservatorium. Zij is medeoprichter van de Vlaamse Auteursvereniging, was bestuurslid van PEN Vlaanderen en beheerder van de PEN-Schrijversflat.

Details

Extra informatie

Auteur(s)Ingrid Vander Veken
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-088-5
Cover typePaperback met flappen
Formaat135 x 200
Aantal pagina's208
Publicatiedatum23 feb. 2016
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

"Ik ken geen schrijver in welke taal ook met een zo overrompelende empathische stem."

Antjie Krog over Ingrid Vander Veken

Anderen bekeken ook


 

Copyright © 2019 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies