Blog

Pelckmans uitgevers herschikt merkenportefeuille

Pelckmans uitgevers herschikt zijn merkenportefeuille bij de algemene boeken en legt focus op één sterk merk ‘Pelckmans uitgevers’.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Litouwen van Kurt Van Eeghem

Kurt Van Eeghem verloor zijn hart aan een bij ons minder bekend land, Litouwen. Hij schreef er uiteindelijk een boek over dat eerder deze maand verscheen. De Litouwse nationale zender LRT was aanwezig en maakte een uitgebreid verslag dat we je niet willen onthouden.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Shortlist voor het religieuze en spirituele boek 2019

Medianetwerk Plus maakte de shortlists voor het religieuze en spirituele boek bekend, en maar liefst drie van de zes genomineerde boeken zijn uitgegeven door uitgeverij Polis.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
'Doordenken over dooddoeners' tot in het absurde

Wij, mensen, zijn raadselachtige dieren. We lopen rechtop, we bedrijven de liefde het hele jaar door en we hebben praat voor tien. Niet dat we altijd zinnige dingen zeggen, want vaak weten we niet wat gezegd en spreken we toch. Dooddoeners heet zoiets. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Maarten Boudry, een graag geziene podcast gast

Als je meetelt heb je een podcast. Maarten Boudry staat met zijn nieuwe boek Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat volop in de belangstelling, niet alleen met interviews in kranten, weekbladen, op radio en televisie in België en Nederland, maar hij werd ook aan beide kanten van de grens gevraagd om het in een podcast uitgebreid te hebben over zijn ideeën.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Alain Badiou over Het ware leven

In het kader van het “Frans jaar aan de VUB” en in samenwerking met uitgeverij Polis, Kunstencentrum Vooruit, Passa Porta en BOZAR verwelkomde de Vrije Universiteit Brussel Alain Badiou op vrijdag 10 mei in BOZAR. Een volledig gevulde zaal hing aan zijn lippen terwijl hij een lezing bracht over Het ware leven, het boek waarin hij zich expliciet tot de jongeren richt en hen oproept om de wereld te veranderen. De Nederlandse vertaling verscheen dit voorjaar bij Polis. Na afloop van de lezing ging prof. Laurent De Sutter (VUB) verder in gesprek met de maître à penser en ook het publiek kreeg nog de kans om met hem in dialoog te gaan en om een exemplaar van Het ware leven te laten signeren. Een bijzondere avond met een uitzonderlijk denker.

We lieten de lezing vertalen in het Nederlands. Je kan hem hier nalezen als opwarmer voor het echte werk, Het ware leven.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
3 redenen om naar wielrennen te kijken

Er zijn heel veel, zeg gerust alleen maar, goede redenen om naar wielrennen te kijken. En de beste redenen om het te doen zijn van een andere aard dan u mogelijk vermoedt. Matthias Vangenechten schreef een boek over hoe je een wielerfan wordt (en blijft) en licht hier alvast een tipje van de sluier!

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Peter Holvoet-Hanssen krijgt de Louis Paul Boonprijs 2019

De Louis Paul Boonprijs wordt door de Honest Arts Movement (HAM) uitgereikt aan een kunstenaar die in zijn werk van een sterke binding getuigt met de mens en de maatschappij, in de geest van medestichter Louis Paul Boon.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
3x Maarten Boudry over waarom de wereld niet naar de knoppen gaat

Nog nooit leefden we zo lang, zo welvarend en zo vreedzaam als vandaag. Kan dit mooie liedje blijven duren? Doemdenkers verkondigen dat we op de rand van de afgrond staan, cultuurpessimisten dat onze moderne samenleving aan een diepe malaise lijdt. Maarten Boudry biedt hen een antwoord, wij maakten er video's van.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Nieuw nummer: Het Liegend Konijn

Is er nog wel nood aan poëzie? In zijn voorwoord verwijst een strijdbare Jozef Deleu naar het manifest Het nut van het nutteloze van Nuccio Ordine om het belang van gedichten, ook in onze tijd, te onderstrepen. Het Liegend Konijn bewijst zijn gelijk al 17 jaar lang en brengt ook deze keer een waaier aan niet eerder gepubliceerde gedichten van debuterende dichters en van rijpe poëten, met voor het eerst een overwicht aan bijdragen van vrouwelijke dichters.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws

1-10 of 45


 

Copyright © 2020 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgeversAlgemene voorwaarden | Privacy | Cookies