Blog

'Een Ontgoocheling' bewerkt tot muziektheatervoorstelling en audiowandeling

De verschijning van Een ontgoocheling van Willem Elsschot gaat gepaard met een dubbelproject: theaterhuis Het nieuwstedelijk bewerkte de roman tot een muziektheatervoorstelling en een audiowandeling. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Frank Keizer genomineerd voor de eerste Poëziedebuutprijs Aan Zee

Frank Keizer, auteur van Onder normale omstandigheden, werd samen met drie andere jonge dichters genomineerd voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee. Op 5 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Hoe we ons geloof in de Europese Unie verliezen

In Na de kater schetst De Tijd-journalist en EU-correspondent Bart Haeck hoe de Griekse tragedie, de vluchtelingencrisis en de brexit iets heeft veranderd in Vlaanderen: ons ongebreidelde geloof in de Europese droom heeft een knauw gekregen. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Herontdek Elsschot

Een avondvullend programma ter gelegenheid van de 135ste verjaardag van Willem Elsschot.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
'Anagrammen van een blote keizer' maakt kans op de C. Buddingh’-prijs 2017

De C. Buddingh'-prijs is een Nederlandse poëzieprijs, die jaarlijks wordt toegekend aan het beste debuut in de Nederlandstalige poëzie. Anagrammen van een blote keizer van Tijl Nuyts is een van de vier genomineerde titels. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Ontmoet de auteur: Mia Doornaert

Mia Doornaert peilt in haar boek Ontredderde republiek naar de diepere oorzaken van de malaise in Frankrijk. Haar meeslepende verhaal – van de monarchie tot de Revolutie, van Charles de Gaulle tot François Hollande, van de belle époque tot het einde van de exception française – doorweeft ze met eigen ervaringen en ontmoetingen.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Een ambitieuze hoeveelheid testosteron

Deze week werd de nieuwe roman van Walter van den Broeck, De babyboomboogie, in Turnhout gepresenteerd. De interviewer Johny Geerinckx, de gastheer van het boekenprogramma Overlezen, stelde de auteur de onvermijdelijke vraag hoeveel erecties er in zijn roman staan beschreven.

Lees meer
Geplaatst in Weduwen en wezen
16-03-2017

Yes, we can!

Yes, we can!

De zalen van het iconische Olympia-complex in Londen kunnen wel tegen een stootje. Er worden beurzen georganiseerd voor babyproducten, geestrijke dranken en moslimmode. Er zijn publieksfestivals voor travestieten, vegetariërs en bierdrinkers. Maar bovenal blijft Olympia de plek waar de London Book Fair zich afspeelt.

Lees meer
Geplaatst in Weduwen en wezen
De vele vormen van liefde

Op 14 februari staat overal ter wereld de romantische liefde in de kijker. Bij Polis richten we onze blik altijd net een beetje verder. Vandaag vieren wij de vele verschillende vormen van liefde die in een hart kunnen huizen. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws
Polis viert poëzieweek 2017

De laatste donderdag van januari is traditiegetrouw de start van de Vlaams-Nederlandse poëzieweek. Ook Polis doet mee aan de feestelijkheden en selecteerde voor jou een paar bijzondere uitgaven.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws

1-10 of 16

Pagina:
  1. 1
  2. 2

 

Copyright © 2017 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy & Cookies