Vertel het iemand Rachida Lamrabet
Paperback
ISBN 978-94-6310-310-7
€ 19,99
incl. BTW

Beschikbaarheid: In productie


Korte inhoud

Details

Oorlog is blind, zeker voor wie er niet thuishoort. De jonge Amazigh wordt bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog naar het Franse front gestuurd en komt terecht in een wereld waar niets is wat het lijkt. Hij schrijft zijn ervaringen neer in een dagboek: het verhaal van zijn jeugd, de oorlogsgruwel en het racisme van de officiers. Dat laatste komt hem duur te staan, want wat hij in zijn dagboek schrijft, wordt tegen hem gebruikt in een proces voor de krijgsraad wegens hoogverraad. Hij krijgt in de gevangenis bezoek van een man aan wie hij zijn verhaal vertelt. Die man is zijn vader, een Fransman die in het zog van de Franse militairen en ondernemers door Marokko trok om te tekenen en het land te ontdekken.

 

Vertel het iemand is een beklemmende roman over hoe mensen elkaar nooit echt kennen. Even lyrisch als genadeloos beschrijft Lamrabet haar personages tijdens hun zoektocht naar een onbereikbare waarheid.
Over de auteur

Over de auteur

Rachida Lamrabet (1970) is auteur en juriste. In 2007 debuteerde ze met de roman Vrouwland, die bekroond werd met de Vlaamse Debuutprijs. Met Een kind van God (2008) won ze de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Lamrabet schrijft ook theaterteksten, waaronder Belga (2007), dat werd genomineerd voor de Vijfjaarlijkse Prijs voor Podiumteksten van de KANTL. In 2017 verscheen het essay Zwijg, allochtoon!. Meerdere van haar romans werden vertaald in het Duits.
Details

Extra informatie

Auteur(s)Rachida Lamrabet
IllustratorNee
ISBN978-94-6310-310-7
Cover typePaperback
Formaat140 x 215
Aantal pagina's256
Geplande publicatiedatum24 sep. 2018
Koop online bij: Bol.com, Standaard Boekhandel

 

Copyright © 2018 - Polis maakt deel uit van Pelckmans uitgevers.
Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies